«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами

«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами

18:10,
20 Лютого 2023
3462

«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами

18:10,
20 Лютого 2023
3462
«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами
«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами
Наразі «Аватар: Шлях води» займає третю сходинку серед найбільш прибуткових фільмів усіх часів та поступається лише «Аватару» і «Месникам: Завершення».

«Аватар: Шлях води» обігнав «Титанік» за касовими зборами та став третім найприбутковішим фільмом в історії кіно. Режисером обох стрічок є Джеймс Кемерон. Про це повідомило видання Variety.

Продовження наукової фантастики зібрало 2,2444 мільярда доларів у всьому світі. Цього виявилося достатньо, аби залишити позаду «Титанік» зі збором 2,2431 мільярда доларів у світовому прокаті. Тепер «Аватар: Шлях води» поступається лише першому «Аватару» і «Месникам: Завершення».

Як зазначили у виданні, Джеймс Кемерон — наразі єдиний кінематографіст, три фільми якого зібрали більше двох мільярдів доларів кожен. 

«Джеймс Кемерон продовжує переслідувати себе в чартах касових зборів. Він точно знає, як зацікавити сучасну аудиторію», — сказав головний аналітик BoxOfficePro Шон Роббінс.

Фільм «Аватар: Шлях води» став найкасовішим фільмом за весь час у більш ніж 20 країнах. Серед них — Франція, Німеччина, Австрія, Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Ліван, Литва, Норвегія, Португалія, Румунія, Словенія, Словаччина, Туреччина , ОАЕ, Камбоджа, Монголія, Нова Зеландія, Колумбія та Пуерто-Ріко.

У Variety зауважили, що студії Disney і 20th Century витратили приблизно 460 мільйонів доларів на виробництво та просування «Шляху води». Продовження вийшло на великий екран у грудні та залишалося в першій п’ятірці касових чартів протягом 10 тижнів поспіль. Прем'єра третьої частини вже запланована на грудень 2024 року.  

Нагадаємо, раніше «Аватар. Шлях води» зібрав у прокаті понад два мільярди доларів. 

Окрім цього, у 2021 році перший фільм «Аватар» режисера Джеймса Кемерона знову став найкасовішим фільмом у світі, обігнавши стрічку «Месники: Завершення». Все завдяки повторному прокату стрічки в Китаї.

Фото: Variety

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду