Асистент Джонні Деппа спростував фейк про небувалу увагу актора до росіян

Асистент Джонні Деппа спростував фейк про небувалу увагу актора до росіян

11:56,
14 Липня 2023
1908

Асистент Джонні Деппа спростував фейк про небувалу увагу актора до росіян

11:56,
14 Липня 2023
1908
Асистент Джонні Деппа спростував фейк про небувалу увагу актора до росіян
Асистент Джонні Деппа спростував фейк про небувалу увагу актора до росіян
Джонні Депп не збирається відвідувати Росію.

Низка українських онлайн-медіа, посилаючись на інформацію росЗМІ, поширили новину про те, що всесвітньо відомий голлівудський актор і музикант Джонні Депп нібито записав звернення, адресоване виключно російській публіці, у якому є вираз «Бережіть себе і до зустрічі!». Проте виявилося, що це звернення адресоване до всіх глядачів у світі й пов’язане з промоцією нової кінострічки «Жанна Дюбаррі» («Фаворитка»).

Спершу в російському інформпросторі поширювалася чутка про те, що нібито восени Джонні Депп відвідає Росію для участі у зйомці кліпу місцевого гурту. Та нібито йому також влаштують екскурсію низкою міст. Цю чутку перепубліковували й окремі українські медіа, посилаючись на росЗМІ.

Далі ж з’явилася «новина» про згадане звернення Джонні Деппа. Як дослідили журналісти видання «Кавун.city», воно поширилося з російського телеграм-каналу Mush.

«В дописі московитської інформпомийки міститься три частини: уривок самого відеозвернення Джонні Деппа, допис від авторів Telegram-каналу про те, що це звернення актор записав спеціально для московистської публіки, та прихований текст. І от на нього більшість читачів (а серед них й "уважні" українські журналісти) уваги не звернули», — повідомило «Кавун.city».

Як наслідок, в українському інформпросторі масово з’явилася фeйкова новина про особливу увагу американського актора до російських глядачів.

Викрити фейк допоміг допис асистента кіноактора Стефана Дойтерса, повідомив «Загін кіноманів».

«Ні. Це було відео, зняте для світового прокату фільму. І ніяких візитів до Росії не буде», — запевнив асистент Деппа.

До слова, «Загін кіноманів» нагадав, що Джонні Депп з його гуртом Hollywood Vampires нещодавно мали тур країнами Європи й показували кадри з війни в Україні під пісню «Heroes». У кінці відеоряду демонструвався державний прапор України.

Нагадаємо, про те, як українські медійники та політики відреагували на вручення «Оскара» фільму про Навального, читайте в публікації на MediaSapiens «Розчарування бутербродом».

Фото: скриншот з відео

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду