Google тестує інструмент штучного інтелекту для написання новин

Google тестує інструмент штучного інтелекту для написання новин

13:26,
20 Липня 2023
1109

Google тестує інструмент штучного інтелекту для написання новин

13:26,
20 Липня 2023
1109
Google тестує інструмент штучного інтелекту для написання новин
Google тестує інструмент штучного інтелекту для написання новин
Можливості інструмента Genesis продемонстрували представникам The Washington Post, News Corp та The New York Times.

Google тестує новий інструмент штучного інтелекту під умовною назвою Genesis, який може генерувати новини, повідомив The New York Times.

Google продемонстрував цей інструмент представникам The Washington Post, News Corp та The New York Times. Genesis може на основі отриманої інформації про деталі поточних подій генерувати новинний контент.

Один з учасників презентації повідомив, що, на думку розробників, Genesis може бути своєрідним особистим помічником для журналістів, адже допоможе автоматизувати виконання певних завдань, щоб звільнити час для інших.

«У партнерстві з видавцями новин, особливо меншими видавцями, ми перебуваємо на ранніх стадіях вивчення ідей щодо потенційного надання інструментів із підтримкою ШІ, щоб допомогти їхнім журналістам у їхній роботі», — йдеться у заяві представниці Google Дженн Крайдер.

«Просто кажучи, ці інструменти не призначені і не можуть замінити важливу роль журналістів у висвітленні, створенні та перевірці фактів своїх статей», — запевнила вона. Натомість вони можуть пропонувати варіанти для заголовків та інші стилі написання.

Представник News Corp зазначив у своїй заяві: «У нас чудові стосунки з Google і ми цінуємо довгострокову прихильність Сундара Пічаї журналістиці». The Times і The Post відмовилися від коментарів.

Професор журналістики та медіакоментатор Джефф Джарвіс зазначив, що новий інструмент Google має потенційні переваги і недоліки.

«Якщо ця технологія може достовірно надавати фактичну інформацію, журналісти повинні використовувати цей інструмент», — сказав Джарвіс.

«Якщо, з іншого боку, він буде неправильно використаний журналістами та новинними організаціями на теми, які вимагають нюансів і культурного розуміння, — додав він, — то це може зашкодити довірі не лише до інструменту, але й до новинних організацій, які його використовують».

Як зазначило видання, медійні організації у всьому світі уважно вивчають можливість використання інструментів штучного інтелекту для створення новин. Це може викликати занепокоєння серед самих журналістів, які десятиліттями самостійно писали власні статті. Також є побоювання, що якщо не редагувати та ретельно не перевіряти статті, створені за допомогою штучного інтелекту, це призведе до збільшення обсягів поширення дезінформації.

Нагадаємо, компанія OpenAI підписала угоду про співпрацю з The Associated Press, щоб використовувати публікації агентства для навчання своїх моделей штучного інтелекту. Тим часом AP зможе використовувати технологію OpenAI та досвід для своїх продуктів.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду