Yahoo придбав новинний ШІ-застосунок Artifact

Yahoo придбав новинний ШІ-застосунок Artifact

12:50,
5 Квітня 2024
1282

Yahoo придбав новинний ШІ-застосунок Artifact

12:50,
5 Квітня 2024
1282
Yahoo придбав новинний ШІ-застосунок Artifact
Yahoo придбав новинний ШІ-застосунок Artifact
Застосунок припинить існування, його технологію добору новин перенесуть у сервіси Yahoo.

Інтернет-гігант Yahoo придбав технологію новинного застосунку Artifact, що використовує штучний інтелект для агрегації та персоналізації контенту. Стартап Artifact створили співзасновники Instagram Кевін Систром та Майк Крігер, проте три місяці тому оголосили, що припиняють його оновлювати через обмеженість у фінансуванні. Про це повідомило видання The Verge.

Застосунок Artifact, який агрегував новини з різних джерел та персоналізував контент для користувачів за допомогою ШІ, остаточно припинить своє існування після завершення злиття. Його основні технології будуть інтегровані в екосистему персоналізованого контенту Yahoo.

Угода дозволить Yahoo інтегрувати передові технології Artifact для категоризації, кураторства та персоналізації контенту у свій новинний сервіс Yahoo News та інші платформи. Оновлення з'являться в продуктах інтернет-гіганта протягом найближчих місяців.

Генеральна директорка Yahoo News Катрін Даунс Малдер зазначила, що компанія вже давно працювала над персоналізацією та рекомендаціями контенту, але Artifact створив щось особливе в цій сфері.

Сторони не розголошують вартість угоди. Наразі відомо, що Кевін Систром та Майк Крігер стануть «спеціальними радниками» Yahoo, але не приєднаються до штату компанії. Решта п'ять співробітників Artifact отримали іншу роботу або планують узяти відпустку.

Фото: застосунок Artifact / Artifact

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду