Видання Insider повідомило, як використовуватиме інструменти ШІ

Видання Insider повідомило, як використовуватиме інструменти ШІ

16:15,
24 Липня 2023
857

Видання Insider повідомило, як використовуватиме інструменти ШІ

16:15,
24 Липня 2023
857
Видання Insider повідомило, як використовуватиме інструменти ШІ
Видання Insider повідомило, як використовуватиме інструменти ШІ
У редакції не застосовуватимуть ШІ для прямого цитування, перевірки фактів, створення оперативних новин та аналізу даних.

Виконавча редакторка Insider Джулі Герштейн надіслала співробітникам оновлену інформацію про те, як пілотна група новинної редакції використовуватиме штучний інтелект, повідомив Talkingbiznews.

За її інформацією, протягом шести тижнів пілотна група тестуватиме підказки для виконання визначених завдань за допомогою ШІ-інструментів. Учасників пілотної групи для цього поділили на чотири команди.

Так, одна команда тестуватиме підказки для штучного інтелекту для створення резюме. Група має розробити стандартизовані підказки для створення таких коротких підсумків. Якщо експеримент буде вдалим, напрацьовані підказки інтегрують на платформі з можливостями працевлаштування в Muse, а також почнуть застосовувати для генерування варіантів заголовків для текстів.

Друга група експериментуватиме із послугами швидкого та точного перекладу зі штучним інтелектом для:

  • перекладу субтитрів до відео;
  • перекладу інтерв’ю/записаних першоджерел;
  • перекладу вебсторінок.

Третя група займатиметься створенням рекомендацій для подальшого використання ШІ-інструментів у редакції, включаючи дослідження, редагування та вдосконалення текстів, а також створення презентацій.

Четверта група має протестувати застосування ШІ для підвищення продуктивності: визначити оптимальні підказки для ведення та узагальнення нотаток під час зустрічей, написання електронних листів, узагальнення відгуків.

Також Гершейн застерегла, у яких випадках ШІ-інструменти не слід використовувати:

  • для прямого цитування;
  • для перевірки фактів інших джерел;
  • для надання актуальної інформації;
  • для аналізу даних.

Нагадаємо, раніше свої принципи застосування ШІ оприлюднило міжнародне агентство Reuters.

Фото: axelspringer

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду