У Франції Google оштрафували на €250 млн

У Франції Google оштрафували на €250 млн

07:40,
21 Березня 2024
1390

У Франції Google оштрафували на €250 млн

07:40,
21 Березня 2024
1390
У Франції Google оштрафували на €250 млн
У Франції Google оштрафували на €250 млн
Компанія погодилася сплатити штраф за невиконання зобов’язань щодо укладання угод із медіа про використання публікацій для навчання ШІ.

Французький орган з нагляду за дотриманням конкуренції оштрафував холдингову компанію Alphabet Inc., що управляє Google Inc. та її дочірніми структурами, на 250 млн євро через невиконання зобов’язань щодо укладання угод із медіа про використання публікацій для навчання технології штучного інтелекту. Про це повідомив Bloomberg.

Французький регулятор заявив, що Google не дотримувався зобов’язань добросовісно укладати угоди з видавцями і що компанія навчала свій генеративний чатбот Gemini на медіаконтенті, не повідомляючи про це видання.

У своєму блозі Google заявив, що погодився сплатити штраф, «тому що настав час рухатися далі». Водночас, попри досягнення мирової угоди з регуляторним органом, у Google вважають штраф непропорційним.

«Регулятор недостатньо враховує зусилля, які ми доклали для розв’язання різних проблем — у середовищі, де дуже складно визначити курс дій, коли ми не можемо передбачити точний напрямок», — зазначили в компанії та повідомили, що підписали ліцензійні угоди на суміжні права з 280 видавцями французької преси, що охоплює понад 450 публікацій, і сплачують кілька десятків мільйонів євро на рік.

У компанії також додали: «Штраф свідчить переважно про розбіжності щодо того, яку цінність Google отримує від контенту новин. У нашій угоді з FCA ми взяли на себе зобов’язання переглянути методологію розрахунку непрямих доходів. Щоб керувати майбутніми переговорами, ми вживатимемо заходів для подальшого аналізу справжньої економічної цінності вмісту новин у наших службах».

Уточнимо, Франція була першою з 27 країн ЄС, яка прийняла директиву про авторське право, що надає видавцям та новинним компаніям можливість укладати ліцензійні угоди з онлайн-платформами.

У 2021 році у Франції на Google уже накладали штраф у 500 млн євро через порушення використання медіаконтенту.

Фото: чатбот зі штучними інтелектом Gemini від Google / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду