На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну

На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну

11:14,
25 Листопада 2022
1475

На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну

11:14,
25 Листопада 2022
1475
На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну
На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну
Колекція «Україна поруч» дозволяє всім охочим переглянути інтерактивні історії про українську культуру, мистецтво, архітектуру й природні ландшафти.

На платформі Google Arts & Culture створили онлайн-простір про українську культуру — «Україна поруч». Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Колекція «Україна поруч» має чотири розділи: культура, архітектура, мистецтво та природа.

За допомогою технології доповненої реальності можна переглянути понад 40 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національну оперу України. На платформі також доступні об’єкти, які пошкодили чи знищили російські окупанти, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

«Відтепер люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників», – зазначили у Мінкульті.

На платформі вже є гід «перлинами Києва», унікальними модерними маєтками столиці або пам’ятками, внесеними до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Також можна дізнатися про історію українського соняшника, який вирощують в Україні з середини XVIII століття.

«Україна поруч» — це спільний проєкт Google та Мінкульт. Також до його створення долучилися 10 партнерів. Серед них: Національний художній музей України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Музей театрального, музичного та кіномистецтва та інші.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики підготувало 3D-тур Іванківським історико-краєзнавчим музеєм, який російські агресори знищили наприкінці лютого 2022 року.

Музей мав понад 400 експонатів, зокрема 25 картин української художниці Марії Примаченко. Під час пожежі вдалося врятувати лише 10.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду