Шмигаль доручив вирішити питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні

Шмигаль доручив вирішити питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні

18:13,
16 Лютого 2022
2013

Шмигаль доручив вирішити питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні

18:13,
16 Лютого 2022
2013
Шмигаль доручив вирішити питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні
Шмигаль доручив вирішити питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні
Автори:
Мінцифри, Мінкульт та Держспецзвʼязку мають опрацювати лист від Зеленського та повідомити про результати автора петиції, ОПУ та Кабінет міністрів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству цифрової трансформації України, міністру культури та інформаційної політики України та голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації опрацювати питання щодо відкриття офісів Google та Meta в Україні. Про це пише «Укрінформ».

Секретаріат Кабінету міністрів повідомив, що Шмигаль 9 лютого отримав лист від президента Володимира Зеленського щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній Google (YouTube) та Meta (Facebook, Instagram). «Прем'єр-міністром України доручено Міністерству цифрової трансформації України разом з міністром культури та інформаційної політики України та головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації опрацювати згаданий лист президента України та за результатами поінформувати автора петиції № 22/126642-еп, Офіс Президента та Кабінет Міністрів», — розповіли в уряді.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації 31 серпня повідомило, що запропонувало компанії Google залучити незалежних українських редакторів, щоб вони підбирали контент і рекомендації для головної сторінки українських YouTube Music і YouTube. Міністр Михайло Федоров також попросив віцепрезидента Google додати Україну в перелік країн, які можуть скористатись YouTube Shorts. Станом на 4 листопада відомство не домовилося з Google, бо сконцентрувалося над проєктом додатку «Дія» для Google Play, з яким виникли ускладнення при затвердженні останньої версії. Експерт з інновацій, інвестицій та стартапів Міністерства цифрової трансформації Антон Мельник додав, що пізніше в міністерстві планують повернутися до питання незалежних українських редакторів для YouTube.

12 листопада президента Володимира Зеленського закликали звернутися до компаній Google та Meta і попросити їх відкрити офіси соціальних мереж YouTube, Facebook, Instagram в Україні. 9 лютого президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо відкриття офісів Google та Facebook в Україні. Зокрема, він звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв відповідних компаній.

Фото: Урядовий портал 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду