На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії

На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії

10:22,
27 Травня 2022
3558

На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії

10:22,
27 Травня 2022
3558
На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії
На «Київ Цифровий» запустили 3D-тури будівлями, зруйнованими внаслідок російської агресії
Автори:
Цей туристично-культурний хаб вже відвідали понад 100 тисяч користувачів із понад 30 країн світу.

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич повідомив, що в столиці з’явились 3D-тури будівлями, зруйнованими або пошкодженими внаслідок російської агресії проти України.

3D-тури доступні на порталі туристично-культурного хабу «Київ Цифровий». Зокрема, на порталі можна подивитися фото в форматі 360⁰ зруйнованих російськими військовими будинків у Дарницькому, Шевченківському, Святошинському, Оболонському, Подільському та Солом’янському районах. Також на «Київ Цифровий» виклали панорами зруйнованих міст та сіл Київської області, серед яких Бородянка, Гостомель, Макарів, Ірпінь, Буча, Горенка та Стоянка.

«Важливо зафіксувати воєнні злочини РФ та поширювати інформацію. Ворог заплатить, а ми обов’язково все відновимо та переможемо», — запевнив Оленич.

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко розповів, що туристично-культурний хаб Києва вже відвідали більше 100 тисяч користувачів із понад 30 країн світу.

Раніше в Україні створили віртуальний музей пам'яті війни, де можна побачити наслідки російської окупації Київської області. VR-музей запустили на туристичному порталі Київщини (Управління туризму Київської обласної державної адміністрації) у співпраці з проєктом «Війна впритул». У музеї можна переглянути, який вигляд мають Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Горенка і Стоянка після російської окупації.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року в Україні запустили «Віртуальний музей російської агресії» – сайт, на якому зібрано та проілюстровано факти порушень Росією територіальної цілісності України. Того ж місяця Національний художній музей України (NAMU) повідомив, що випустить цифрову NFT-колекцію українського мистецтва. Цифрові версії картин Олександра Мурашка, Олександри Екстер, Всеволода Максимовича, Миколи Пимоненка та багатьох інших можна буде придбати, починаючи з цього року.

У березні 2022 року в Україні запустили перший NFT-музей війни, у якому поєднали блокчейн-технологію, мистецтво та фіксацію історичних фактів, — «Meta History. Museum of War».

На початку квітня МВС України оголосило, що в співпраці з Google розпочало проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах України. Мета проєкту — фіксація воєнних злочинів Росії. Пізніше запустили проєкт 360war.in.ua, у межах якого створили інтерактивну мапу з фотопанорамами зі зруйнованих Росією українських міст. Автор 360war.in.ua, інформаційний аналітик Тарас Волянюк, розповів, що в 360war.in.ua документують злочинні наслідки російської агресії в Україні. У травні компанії SmartFarming та Vkursi Zemli запустили проєкт RebuildUA, мета якого — оцифрувати, проаналізувати та показати руйнування інфраструктури населених пунктів внаслідок війни Росії проти України.

Фото: КМДА

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду