У Луврі з'явиться українськомовний аудіогід

У Луврі з'явиться українськомовний аудіогід

09:37,
14 Грудня 2022
2156

У Луврі з'явиться українськомовний аудіогід

09:37,
14 Грудня 2022
2156
У Луврі з'явиться українськомовний аудіогід
У Луврі з'явиться українськомовний аудіогід
Наразі в музеї доступний аудіогід 9 мовами. Російської серед них немає.

У паризькому Луврі з’явиться українськомовний аудіогід. 13 грудня музей, Міністерство культури та інформаційної політики України, а також посольство України у Франції підписали відповідний меморандум. Про це повідомила перша леді Олена Зеленська у телеграмі.

«Лувр — це найбільший музей у світі, який щороку приймає понад 8 мільйонів відвідувачів. Усі без перебільшення славетні імена художників, скульпторів, історичні артефакти, про які ми читали в школі, — усі є тут. Наразі в Луврі доступний аудіогід 9 мовами (російської, до речі, серед них немає), і до них додасться українська. Під час війни цей проєкт більше не про зручну туристичну опцію. Це ознака того, що Україна й цивілізований світ мають спільну мову — мову мистецтва й культури», — написала перша леді.

У меморандумі також зафіксовані наміри сторін розширити співпрацю між фахівцями Лувру та музеїв України щодо збереження й реставрації об’єктів культурної спадщини.

Торік українськомовний аудіогід став доступним у Версальському палаці.

Наразі аудіогіди українською мовою мають 50 історичних та культурних пам’яток у 32 країнах.

Фото: Олена Зеленська/телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду