ms.detector.media
25.11.2022 11:14
На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну
На Google Arts & Culture з’явився розділ про Україну
Колекція «Україна поруч» дозволяє всім охочим переглянути інтерактивні історії про українську культуру, мистецтво, архітектуру й природні ландшафти.

На платформі Google Arts & Culture створили онлайн-простір про українську культуру — «Україна поруч». Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Колекція «Україна поруч» має чотири розділи: культура, архітектура, мистецтво та природа.

За допомогою технології доповненої реальності можна переглянути понад 40 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національну оперу України. На платформі також доступні об’єкти, які пошкодили чи знищили російські окупанти, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

«Відтепер люди з різних країн зможуть дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру, відвідати віртуальні екскурсії та познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників», – зазначили у Мінкульті.

На платформі вже є гід «перлинами Києва», унікальними модерними маєтками столиці або пам’ятками, внесеними до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Також можна дізнатися про історію українського соняшника, який вирощують в Україні з середини XVIII століття.

«Україна поруч» — це спільний проєкт Google та Мінкульт. Також до його створення долучилися 10 партнерів. Серед них: Національний художній музей України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Музей театрального, музичного та кіномистецтва та інші.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики підготувало 3D-тур Іванківським історико-краєзнавчим музеєм, який російські агресори знищили наприкінці лютого 2022 року.

Музей мав понад 400 експонатів, зокрема 25 картин української художниці Марії Примаченко. Під час пожежі вдалося врятувати лише 10.

ms.detector.media