Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI

Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI

14:17,
13 Липня 2023
1229

Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI

14:17,
13 Липня 2023
1229
Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI
Ілон Маск запустив компанію з розробки штучного інтелекту xAI
Офіційне бачення розвитку компанії представлять 14 липня.

Гендиректор SpaceX і Tesla та власник Twitter Ілон Маск оголосив про запуск власної компанії з досліджень штучного інтелекту xAI. Про це Маск повідомив у твітері, де вже зʼявився верифікований обліковий запис компанії.

На сайті новоствореної компанії зазначено, що її очолює Ілон Маск, та представлені члени команди.

Серед них — колишній інженер Google DeepMind Ігор Бабушкін; Тоні Ву та Крістіан Сегеді, які працювали в Google; Грег Янг, який раніше працював у Microsoft, та інші. Набір фахівців у xAI триває.

На сайті також зазначено, що офіційне представлення команди xAI заплановано провести на заході Twitter Spaces у п’ятницю, 14 липня.

Напередодні Ілон Маск поділився своїм баченням щодо створення ШІ, повідомив Reuters.

За словами Маска, замість того, щоб явно програмувати мораль у своєму ШІ, xAI буде прагнути створити «максимально допитливий» ШІ.

«Якщо він спробує зрозуміти справжню природу Всесвіту, це найкраще, що я можу запропонувати з точки зору безпеки ШІ», — зазначив Маск.

Маск також передбачив, що суперінтелект, або ШІ, який буде розумнішим за людину, з'явиться через п'ять–шість років.

Як відомо, Ілон Маск у 2015 році був одним із співзасновників OpenAI, компанії, що представила у листопаді минулого року перший у світі чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Проте він вийшов зі складу ради директорів OpenAI у 2018 році.

Нагадаємо, після стрімкого зростання популярності наприкінці минулого року та на початку 2023-го чатбота зі штучним інтелектом ChatGPT компанії OpenAI у червні було вперше зафіксоване падіння трафіку по всьому світу як на персональних комп'ютерах, так і на мобільних пристроях у порівнянні з попереднім місяцем на 9,7%.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду