Китай прагне налагодити випуск гуманоїдних роботів до 2025 року

Китай прагне налагодити випуск гуманоїдних роботів до 2025 року

14:26,
4 Листопада 2023
1858

Китай прагне налагодити випуск гуманоїдних роботів до 2025 року

14:26,
4 Листопада 2023
1858
Китай прагне налагодити випуск гуманоїдних роботів до 2025 року
Китай прагне налагодити випуск гуманоїдних роботів до 2025 року
У новому плані розвитку робототехніки також ідеться про те, що до 2027 року китайський уряд очікує, що їхні розробки зможуть самостійно навчатися, робити логічні висновки та вдосконалюватися.

Китайський уряд планує до 2025 року почати виробництво роботів-гуманоїдів. Про це повідомив Bloomberg. 

У новому плані розвитку робототехніки йдеться про те, що уряд Китаю фінансово підтримуватиме молоді компанії, що займаються розробкою роботів та пов’язаних технологій. Китайська влада також хоче «встановлювати галузеві стандарти та поглиблювати міжнародну співпрацю».

Дослідники мають сфокусуватися на розвитку сенсорних технологій, управління рухом та взаємодії між машинами та людиною. Окрім цього, Китай закликає компанії використовувати штучний інтелект та розробляти більш гнучкі маніпулятори у формі людських рук та ніг.

До 2027 року уряд країни очікує, що їхні розробки зможуть самостійно навчатися, робити логічні висновки та вдосконалюватися. Китай також братиме участь у формуванні стабільних ланцюжків поставок для підтримки робототехнічної галузі.

Нагадаємо, у липні під час першої пресконференції за участю людиноподібних соціальних роботів зі штучним інтелектом група гуманоїдних роботів заявила на саміті ООН у Женеві, що вони не відбиратимуть роботу в людей та не бунтуватимуть проти своїх творців. Водночас один із роботів заявив, що комп'ютери зі штучним інтелектом зможуть керувати світом краще, ніж люди.

Нещодавно Ілон Маск заявив на саміті з безпеки штучного інтелекту AI Safety про те, що ШІ становить найнагальнішу загрозу для сучасного світу. За словами мільярдера, людство вперше стикається із ситуацією, коли з’явилося щось, що буде набагато розумнішим за найінтелектуальнішу людину.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду