ms.detector.media
Валерія Буняк
02.09.2023 15:23
У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси
У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси
Вони пропонуватимуть допомогу людям з інвалідністю, а також охочим усиновити дитину.

З понеділка, 4 вересня, на порталі «Дія» запустять чотири нові соціальні сервіси. Про це повідомив заступник міністерки соціальної політики Костянтин Кошеленко в ефірі «Українського радіо».

Так, у «Дії» стануть доступними такі послуги: 

«Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І актуальність такого комплексу послуг з усиновлення зростає. Прямо на порталі "Дія" зараз люди можуть податися і отримати первинну консультацію з усиновлення. А потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача.

Це спрощує один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов'язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях в"Дії"», — зазначив Кошеленко.

Посадовець також рекомендує громадянам спостерігати не лише за додатком, а й порталом «Дія», де регулярно оновлюється чимало сервісів.

Нагадаємо, в лютому на платформі «Дія» додали п'ять послуг з усиновлення дитини, зокрема, подання заяви про продовження терміну кандидатства в усиновлювачі, реєстрація кандидатом на прийомне батьківство та опіку тощо.

У травні минулого року Міністерство соціальної політики спростило процедуру подання документів для охочих взяти дитину на виховання у сім’ю. Отримати первинну консультацію щодо усиновлення можна як під час особистого прийому, так і онлайн. Також охочі взяти на виховання дитину у сім’ю можуть подати заяву й в електронній формі.

Фото: сайт «Дії»

ms.detector.media