У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення

У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення

12:02,
3 Лютого 2022
3938

У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення

12:02,
3 Лютого 2022
3938
У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення
У «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення
Автори:
Цього року також має зрости кількість соціальних і податкових послуг у «Дії».

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в інтерв’ю MediaSapiens розповів, що в «Дії» працюють над авторизацією за допомогою пенсійного посвідчення.

Водночас, окрім BankID та авторизації через NFC, додаткових способів авторизації в «Дії» наразі не планують.

«Є авторизація за допомогою BankID Національного банку України, а є авторизація за допомогою ID-картки. Наші біометричні документи дозволяють сфотографувати код, прикласти його до задньої частини і там зчитати дані — є певна процедура. І таким чином люди, які не мають банківських рахунків, або люди, яким 14 років, теж можуть авторизуватись у "Дії". Що ж до документів, то ми працюємо над пенсійними посвідченнями і додамо їх», — сказав Банік.

Наразі пенсійні посвідчення ще не доступні в «Дії». Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що до кінця 2022 року кількість послуг у «Дії» зросте до 130. Мстислав Банік уточнив, що цього року має зрости кількість соціальних і податкових послуг.

«Продовжимо працювати над водійськими документами, пенсійними посвідченнями. Дві найскладніші й найпопулярніші в країні послуги — субсидія і зміна реєстрації місця проживання, і ми наблизились до їх запуску. Працюємо над послугами, пов’язаними з реєстрацією актів цивільного стану, витягами тощо. Також працюємо над збільшенням кількості будівельних послуг», — зазначив він та додав, що цього року послуги із закриття ФОП та послуги, пов’язані з ТОВ, можуть стати автоматичними, як і відкриття ФОП.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Міністерство цифрової трансформації оновило правила авторизації у застосунку «Дія» за допомогою ID-картки. З 16 грудня додаток перейшов на нову кваліфіковану електронну печатку, яка використовується для захисту даних при авторизації через BankID.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду