ms.detector.media
Юлія Поліковська
08.08.2023 13:15
Розвідники тестують новий український безпілотник
Розвідники тестують новий український безпілотник
Новий український БПЛА SpyGun передали для тестування в зону бойових дій.

Новий український безпілотний літальний апарат SpyGun після тилових випробувань передали для тестування в зону бойових дій. Про це повідомило Головне управління розвідки МОУ.

«Безпілотник SpyGun призначений для глибинної розвідки, але за необхідності його можна використовувати й для коригування вогню», — пояснили в ГУР.

БПЛА створили українські інженери й проєктувальники. Він складається з двох безпілотних літальних апаратів та наземної станції управління.

Завдяки сучасній системі радіокерування з високим рівнем захисту від перешкод РЕБ літак-розвідник здатен працювати на дальності до 50 кілометрів.

Безпілотник SpyGun обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють планерувати обраним маршрутом з вимкненим двигуном, економлячи заряд акумулятора.

Безпілотник має такі характеристики:

«БПЛА SpyGun відносно недорогий та швидкий у виробництві, з простим дизайном корпусу, що надає "Шпигуну" непомітності в небі під час роботи», — зазначили в ГУР.

Нагадаємо, український безпілотник Sirko почали виробляти серійно. Наразі не йдеться про держзакупівлю цих БПЛА, їх купують для військових за волонтерські кошти. 

Фото: ГУР МОУ

ms.detector.media