Україна отримає партію німецьких розвідуальних дронів Luna NG

Україна отримає партію німецьких розвідуальних дронів Luna NG

15:23,
15 Серпня 2023
1164

Україна отримає партію німецьких розвідуальних дронів Luna NG

15:23,
15 Серпня 2023
1164
Україна отримає партію німецьких розвідуальних дронів Luna NG
Україна отримає партію німецьких розвідуальних дронів Luna NG
Надлегкі безпілотники Luna NG можуть вести розвідку з повітря понад дванадцять годин поспіль.

Німецький зброєбудівний концерн Rheinmetall підтвердив, що Україна незабаром отримає партію розвідувальних безпілотників Luna NG. Про це повідомлено в офіційному пресрелізі виробника БПЛА.

Точних термінів не вказано, але зазначено, що безпілотники будуть готові до постачання протягом 2023 року.

Так само невідомою залишається кількість дронів, які отримає Україна. Однак у Rheinmetall зазначили, що йдеться про замовлення на «двозначну суму в мільйонах євро».

Безпілотник Luna NG — це вдосконалений дрон для розвідки. Luna NG складається з наземної станції управління і декількох безпілотних літальних апаратів. Система також включає стартову катапульту, опціональне мережеве обладнання для лову дронів під час їхньої посадки, а також обладнання для швидкого ремонту. Вся система встановлена на вантажівці HX зі змінним кузовом виробництва Rheinmetall MAN Military Vehicles.

Завдяки своїй надлегкій високостійкій конструкції дрони Luna NG можуть залишатися в повітрі та вести розвідку понад дванадцять годин. У разі оснащення додатковим обладнанням StaCom дальність передавання даних збільшується до 300 кілометрів.

Дрони Luna NG мають такі технічні характеристики:

  • довжина — 2,28 метра;
  • розмах крила — 4,17 метра;
  • маса — 40 кілограмів;
  • корисне навантаження — 10 кілограмів;
  • двигун — 5 кВт;
  • швидкість — 120–150 км/год;
  • висота польоту — до 5000 метрів;
  • час польоту — понад 12 годин;
  • радіус дії — понад 100 км (може бути збільшений до 300 км із додатковим обладнанням StaCom).

Дрони Luna NG оснащені різними видами сенсорів і камер, які дають їм змогу виконувати завдання в галузі розвідки, класифікації та виявлення об'єктів у режимі реального часу. Вони також можуть передавати дані на наземну станцію управління через зашифрований канал зв'язку. Дрони Luna NG мають низьку помітність для ворожих засобів виявлення і можуть працювати в складних метеоумовах.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в українські війська вже інтегровані 17 рот БПЛА. За його словами, розвиток виробництва дронів на сьогодні є пріоритетом.

Фото: Bundeswehr / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду