Новий сезон подкастів «Пост правди» присвятили обговоренню викликів телеграму

Новий сезон подкастів «Пост правди» присвятили обговоренню викликів телеграму

18:10,
9 Травня 2024
999

Новий сезон подкастів «Пост правди» присвятили обговоренню викликів телеграму

18:10,
9 Травня 2024
999
Новий сезон подкастів «Пост правди» присвятили обговоренню викликів телеграму
Новий сезон подкастів «Пост правди» присвятили обговоренню викликів телеграму
В останньому епізоді розповіли, на які критичні висновки наштовхує інтерв’ю Павла Дурова Такеру Карлсону.

Українське науково-популярне медіа «Куншт» четвертий сезон подкастів «Пост правди» впливу гібридної соцмережі телеграм на українців під час війни. У новому випуску обговорювали нещодавнє інтерв’ю засновника гідрибної соцмережі Павло Дурова, та те, на які критичні висновки воно мало б наштовхувати.

Серед медійників, аналітиків та законотворців існують неабиякі побоювання про те, що соцмережа пов’язана із владою росії, використовується для ворожих вкидів дезінформації, контрдиверсійної та протиправної діяльності. Її засновник Павло Дуров це заперечує, однак на відкриті з журналістами і політиками ні він, ні інші представники компанії не виходять.

Ведучі подкасту акцентували на тому, що після багаторічного мовчання Павло Дуров дав інтерв’ю дискредитованому американському журналісту, якого звільнили із Fox News Такеру Карлсону. Карлсон відомий за інтерв’ю з експрезиентом США Дональдом Трампом.

Вони зазначили, що те, кому він дав інтерв’ю, де і яке не сприяє витворенню довіри. За їх словами, інтерв’ю було записане в столиці ОАЕ Дубаї, він кілька разів зазначав, що це – «нейтральна країна».

Також ведучі вважають, що питання для інтерв’ю були узгодженні наперед, причому проговорені з юристами. Це помітно з повторюваних Дуровим вставок «принаймні я так розумію».

Як мантру він також повторював нібито головну перевагу телеграму – забезпечення приватності, але й це не слід брати на віру, зазначили автори циклу «Пост правди», адже анонімність походження телеграм-каналів та користувачів не означає приватності, а лише низький рівень якості інформації, якій слід не довіряти, а перевіряти. Те саме стосується шифрування повідомлень у телеграмі – його «наскрізність» не доведена.

Журналісти «Куншта» розповіли, що завели для спілкування з аудиторією акаунт у WhatsApp, як це роблять й інші медіа, та офіційні органи влади в Україні.

Послухати новий та попередні епізоди четвертого сезону подкасту «Пост правди», присвяченого аналізу викликів користування телеграмом можна за посиланням.

Загалом місією подкасту є розвінчувати фейки, розвивати критичне мислення та медіаграмотність. Його запустили у 2020 році.

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11115 «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація». У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера «Телеграм» в Україні.

Фото: подкаст «Пост правди» / Куншт

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду