У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ

У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ

11:38,
22 Травня 2023
1986

У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ

11:38,
22 Травня 2023
1986
У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ
У Twitter запустили флешмоб на підтримку ЗСУ
Учасники флешмобу своїм прикладом показують, що перемогу треба вибороти всім разом.

Військова тероборони Києва, інструкторка з тактичної медицини Марія Назарова кілька днів тому у своєму твіттері під ніком «Жаба Польова» запустила інтерактивний флешмоб, у якому зіставляють світлини до і під час війни. Її твіт зібрав понад 3,1 мільйона переглядів, низка військових долучилася до флешмобу, проте користувачі соцмереж сприймають його неоднозначно.

Марія Назарова опублікувала два фото — на одному вона у військовій формі, на іншому — відпочиває у кав’ярні в яскравій сукні. «Ця свята людина ..ашить, щоб ця гнида вела своє розгульне життя», — підписала фото авторка.

Упродовж вихідних у твіттері з’явилися сотні схожих дописів від військових та парамедиків.

На фото жінки й чоловіки у військовій формі на позиціях або в місцях служби, а також вони — у своєму цивільному житті до війни: під час подорожей, прогулянок з домашніми улюбленцями, на вечірках, у клубах і ресторанах.

Підписи під світлинами мають приблизно такий зміст «ця людина воює, щоб ця могла розважатися», при цьому йдеться про одну й ту саму особу.

Флешмоб, зокрема, підтримали звільнений з полону росіян Максим Колесніков, військовий лікар Андрій Сем’янків, відомий як блогер Medgoblin, лікар, музикант і радіоведучий Андрій Жолоб, журналіст і телеведучий Віктор Біщук, музикант гурту «КораЛЛі» Михайло Адамчак та багато інших.

Коли флешмоб поширився і в українському сегменті фейсбуку, Марія Назарова опублікувала пояснення, адже виявилося, що не всі зрозуміли його коректно.

«Чомусь багато людей вбачають в ньому "розділення" (здебільшого ті, хто навіть не придивився, що на фото одна й та сама людина) або, навпаки, вважають, шо це військові дають індульгенцію тим, хто хоче жити життя, — написала Марія Назарова. — Що ж, кожен зрозуміє, як захоче, найближче ж до правди те, що ніхто з нас не "народжений для війни", і у всіх військових було життя до війни, яке вони тимчасово поміняли на честь захищати Україну. І так, я хотіла б, щоб більше людей ставали на цей шлях, щоб потім усі жили собі своє розгульне життя».

Нагадаємо, у квітні після оприлюднення частини вихідного коду алгоритму рекомендацій y Twitter кілька активних користувачів заявили про те, що публікації, пов’язані із ситуацією в Україні, маркуються на пониження видимості та охоплення.

Фото: Жаба польова / твіттер

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду