Twitter прибрав з акаунтів низки російських ЗМІ позначки «фінансується державою»

Twitter прибрав з акаунтів низки російських ЗМІ позначки «фінансується державою»

11:30,
22 Квітня 2023
2213

Twitter прибрав з акаунтів низки російських ЗМІ позначки «фінансується державою»

11:30,
22 Квітня 2023
2213
Twitter прибрав з акаунтів низки російських ЗМІ позначки «фінансується державою»
Twitter прибрав з акаунтів низки російських ЗМІ позначки «фінансується державою»
Напис також не відображається в обліковому записі російської пропагандистки Маргарити Симоньян, за що вона «від душі подякувала» власнику соцмережі Ілону Маску.

У кількох акаунтах засобів масової інформації, зокрема російського RT, в Twitter більше не відображається позначка «фінансується державою». Про це повідомило BBC.

За одну ніч такі зміни також торкнулися облікового запису китайського офіційного інформаційного агентства Сіньхуа. Раніше позначки підкреслювали, які акаунти були пов’язані з державними ЗМІ чи урядовцями, особливо з Китаю та Росії. 

Цю інформацію забрали й з акаунту російської пропагандистки Маргарити Симоньян, за що вона «від душі подякувала» власнику соцмережі Ілону Маску.  

«Twitter зняв з мене і всіх наших каналів позначку "ЗМІ, що фінансується державою". Тепер мене навіть можна знайти в пошуку. По-братерськи, Ілоне, від душі», — написала Симоньян у тому ж Twitter.

У BBC також повідомили, що позначки, які засвідчують приналежність або джерела фінансування, зникли з їхнього акаунту та профілю американської NPR.

Нещодавно американські телерадіомовники NPR і PBS, а також канадська CBC вийшли з Twitter після того, як соціальна медіа додала нові мітки до облікових записів, позначаючи їх як «медіа, що фінансуються урядом». Вони заявили, що опис був неточним і підриває довіру до них як незалежних інформаційних організацій.

Вихід із соцмережі через втрату її актуальності для аудиторії також оголосило шведське суспільне радіо.

Нагадаємо, у Twitter знову можна побачити акаунти російської влади. Зокрема, російські державні облікові записи, зокрема сторінка Володимира Путіна, Міністерства закордонних справ та російського посольства у Великобританії, відображаються вгорі деяких результатів пошуку та в пропозиціях інших акаунтів для підписки.

Колишнє керівництво Twitter зазначило, що такі зміни ймовірно «не сталися би випадково або без відома та вказівки персоналу компанії».

Нещодавно Twitter припинив вживати заходи для обмеження державних російських та китайських ЗМІ. 

Позначка Stay informed біля дописів медіа, що контролюються Росією та Китаєм, вже не з'являються. Водночас політика Twitter щодо державних видань цих країн не змінювалася.

Водночас, за даними оглядачів Twitter, публікації, пов’язані з російською війною в Україні, маркуються як дезінформація, що знижує їхнє охоплення та залучення.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду