Twitter повернув десяткам знаменитостей безплатну верифікацію

Twitter повернув десяткам знаменитостей безплатну верифікацію

14:35,
24 Квітня 2023
1438

Twitter повернув десяткам знаменитостей безплатну верифікацію

14:35,
24 Квітня 2023
1438
Twitter повернув десяткам знаменитостей безплатну верифікацію
Twitter повернув десяткам знаменитостей безплатну верифікацію
Сині галочки безкоштовно повернули акаунтам з понад мільйоном підписників.

Деяким акаунтам соцмережі з понад мільйоном підписників Twitter повернув синю галочку верифікації без оплати за підписку, повідомило BBC.

Серед тих, кому повернули синю галочку, десятки знаменитостей, деякі телеведучі та акаунти медіа.

Зокрема телеведучий Джеймс О'Браєн, який має 1,1 мільйона підписників, є одним із тих, кому повернули блакитну галочку. Він підтвердив, що не оплачував свій рахунок.

Еліот Хіггінс, який заснував дослідницьку організацію Bellingcat, також повідомив ВВС, що його синя галочка та верифікація Bellingcat були надані йому безкоштовно.

Це суперечить ідеї Маска про платну верифікацію в Twitter, яку він почав нещодавно запроваджувати. Система Twitter Blue вартістю 8 доларів на місяць збентежила соціальну мережу. На платформі також почали з’являтися знаменитості-самозванці. Тож повернення безплатних синіх галочок користувачі сприйняли як капітуляцію мільярдера, який спробував видати її за тролінг, зазначило видання The Daily Beast.

«Я заплачу за вашу блакитну галочку — мій подарунок вам», — написав Ілон Маск у відповідь на твіт, де колишній міністр праці Роберт Райх поскаржився на свою синю галочку та засудив олігархів, які мають занадто великий вплив в інтернеті.

Ті, кому платна система була не до душі, акцентують на тому, що сині галочки повернули без їхнього втручання.

«Боже, мене зробили Леброном, Шетнером, Кінгом без моєї згоди. Ні означає ні, хлопці», — написала журналістка Кара Свішер, критикуючи відновлення синьої галочки у своєму акаунті.

Проте є чимало користувачів, які зраділи поверненню синіх галочок.

Нагадаємо, серед тих, хто розкритикував платну верифікацію, — американський письменник Стівен Кінг. Він запропонував мільярдеру та винахідникові Ілону Маску, який є власником соцмережі, «віддати його галочку верифікації у Twitter на благодійність», наприклад, у Фонд Сергія Притули.

У відповідь Маск заявив, що вже «пожертвував Україні 100 мільйонів доларів».
Фото: Getty Images
Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду