Канадська телерадіомовна корпорація призупиняє роботу в Twitter через некоректне маркування

Канадська телерадіомовна корпорація призупиняє роботу в Twitter через некоректне маркування

10:22,
18 Квітня 2023
1530

Канадська телерадіомовна корпорація призупиняє роботу в Twitter через некоректне маркування

10:22,
18 Квітня 2023
1530
Канадська телерадіомовна корпорація призупиняє роботу в Twitter через некоректне маркування
Канадська телерадіомовна корпорація призупиняє роботу в Twitter через некоректне маркування
CBC зіштовхнулася з некоректним маркуванням «медіа, що фінансується урядом» услід за британською BBC та американським NPR.

Канадська телерадіомовна корпорація вирішила припинити використовувати Twitter після того, як у понеділок адміністрація соціальної платформи додала до облікового запису CBC маркування «медіа, що фінансується урядом», повідомило агенство Bloomberg.

«Твіттер може бути потужним інструментом для наших журналістів для спілкування з канадцями, але він підриває точність і професіоналізм роботи, яку вони виконують, дозволяючи таким чином неправдиво описувати нашу незалежність», — заявив речник CBC Леон Мар.

«Отже, ми призупинимо нашу діяльність у нашому корпоративному обліковому записі Twitter і всіх облікових записах, пов’язаних із новинами CBC і Radio-Canada», — йдеться в оприлюдненій заяві телерадіомовної корпорації.

CBC надіслала лист у Twitter з проханням переглянути маркування. Пізніше власник соцмережі Ілон Маск написав, що маркування змінили — на «ЗМІ, що фінансуються урядом на 69%».

CBC це не влаштовує, адже як зазначив Леон Мар, корпорація фінансується державою за рахунок парламентських асигнувань, за які голосують усі члени парламенту, а її редакційна незалежність захищена законом про телерадіомовлення.

Рада директорів CBC визначає, як витрачаються отримані кошти. У 2021-2022 роках CBC отримав понад 1,2 мільярда канадських доларів державного фінансування, що еквівалентно.

Відомо, що лідер опозиційної Консервативної партія Канади П'єр Пуальєвр закликав Twitter позначити CBC. Проте прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо розкритикував Пуальєвра за це, і назвав такий заклик «атакою на основоположну канадську установу».

Додамо, 12 квітня корпорація BBC повідомила, що її обліковий запис у Twitter позначили як «медіа, що фінансуються урядом».

Корпорація нагадала, що працює на основі Королівської хартії, узгодженої з урядом Великої Британії, яка стверджує, що корпорація «має бути незалежною».

Його суспільні послуги фінансуються домогосподарствами Великої Британії через плату за ліцензію на телебачення, а також доходи від комерційних операцій.

У середу маркування в обліковому записі BBC було змінено на «ЗМІ, що фінансуються державою».

13 квітня Національне громадське радіо США було змушене повідомити про припинення використання Twitter через те, що і його обліковий запис позначили маркуванням «медіа, що фінансується урядом». NPR закликало аудиторію стежити за його роботою в інших соціальних медіа.

Нагадаємо, після оприлюднення частини вихідного коду алгоритму рекомендацій y Twitter, кілька активних користувачів заявили про те, що публікації, пов’язані із ситуацією в Україні маркуються на пониження видимості та охоплення.

Фото: cbc.ca

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду