Шведське суспільне радіо відмовилося від Twitter

Шведське суспільне радіо відмовилося від Twitter

20:30,
18 Квітня 2023
1750

Шведське суспільне радіо відмовилося від Twitter

20:30,
18 Квітня 2023
1750
Шведське суспільне радіо відмовилося від Twitter
Шведське суспільне радіо відмовилося від Twitter
Причиною цього, за словами керівника відділу соціальних мереж мовника, стала втрата актуальності цієї платформи для його аудиторії, а також скорочення працівників у Twitter.

Шведське суспільне радіо оголосило про вихід з Twitter через втрату актуальності мережі для його аудиторії. Медіа стало першим європейським громадським мовником, який ухвалив таке рішення. Про це пише Reuters.

«Аудиторія просто обрала інші платформи. Тому Sveriges Radio вирішує деактивувати або видалити останні облікові записи, що залишилися», — сказав керівник відділу соціальних мереж мовника Крістіан Гіллінгер у своєму блозі.

Американські телерадіомовники NPR і PBS, а також канадська CBC вийшли з Twitter після того, як соціальна медіа додала нові мітки до облікових записів, позначаючи їх як «медіа, що фінансуються урядом».

Гіллінгер натомість сказав, що у Шведського радіо не було проблем із його визначенням: «Зважаючи на поточне визначення, це правильний опис того, як фінансується Шведське радіо».

Найбільша радіокомпанія Швеції з 7,4 мільйонами слухачів щотижня працює в Twitter з 2009 року. Однак наразі, як пише Reuters, лише 7% шведів користуються цією мережею щодня, порівняно з 53% для Facebook і 48% для Instagram.

Гіллінгер сказав, що більшість облікових записів буде видалено, а інші будуть позначені як неактивні. Репортери, які працюють на Шведському радіо, можуть вільно використовувати Twitter.

Однак, за його словами, викликає занепокоєння те, що Twitter скоротив своїх працівників, а це може негативно вплинути на здатність компанії працювати з ботами, дезінформацією та ворожим контентом.

«Звичайно, це фактори, які також впливають на те, що ми зараз вирішуємо бути редакційно неактивними на платформі», — сказав керівник відділу соціальних мереж мовника.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Маск звільнив без попередження близько 4400 із 5500 аутсорсингових працівників Twitter. Вони працювали над модерацією контенту, розробкою програм та маркетингом. 

У січні цього року скорочення торкнулися групи модераторів контенту, а також підрозділу, який стежить за ненавистю та переслідуваннями в соціальній мережі. 

Нещодавно оглядачка Time назвала Ілона Маска «протилежністю прогресу» після придбання Twitter.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду