Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну

Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну

10:55,
10 Квітня 2023
1628

Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну

10:55,
10 Квітня 2023
1628
Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну
Маск відмовився видалити твіт Медведєва про Україну
Власник соцмережі залишив антиукраїнську пропаганду на розсуд користувачів.

Власник Twitter Ілон Маск відмовився видалити пропагандистський твіт заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про Україну. Відповідну заяву бізнесмен зробив сьогодні, 10 квітня, у відповідь на звернення одного з користувачів соцмережі.

«Мені сказали, що Путін назвав мене військовим злочинцем за допомогу Україні, тому він мені не найкращий друг. Всі новини є певною мірою пропагандою. Нехай люди самі вирішують», — написав Маск.

Йдеться про допис Медведєва, зроблений напередодні, із заголовком «Чому Україна зникне? Тому що нікому не потрібна».

Користувач, який звернув увагу Маска на цей твіт, вважає допис Медведєва закликом до геноциду українців. Він заявив Маску, що той не дотримується антиросійських санкцій й сам порушив правила Twitter, дозволивши посадовим особам Росії повернутися на платформу.

Нагадаємо, як виявили журналісти видання The Telegraph, Twitter знову показує акаунти російської влади. Обмеження на них запровадили ще у квітні минулого року після повномасштабного вторгнення РФ.
Нещодавно Twitter припинив вживати заходи для обмеження державних російських та китайських ЗМІ. Позначка Stay informed біля дописів медіа, що контролюються Росією та Китаєм, вже не з'являються.
Водночас, за даними оглядачів Twitter, публікації, пов’язані з російською війною в Україні, маркуються як дезінформація, що знижує їхнє охоплення та залучення.
Фото: @elonmusk / Instagram
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду