Україна домовилася про проведення НМТ у 28 країнах

Україна домовилася про проведення НМТ у 28 країнах

10:25,
13 Березня 2024
1125

Україна домовилася про проведення НМТ у 28 країнах

10:25,
13 Березня 2024
1125
Україна домовилася про проведення НМТ у 28 країнах
Україна домовилася про проведення НМТ у 28 країнах
Тривають перемовини щодо проведення НМТ-2024 у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові.

Скласти національний мультипредметний тест поза межами України цього року можна буде у 28 країнах. Перемовини щодо НМТ ще в кількох державах тривають. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

«Наразі підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція», йдеться у повідомленні.

Міносвіти та УЦОЯО продовжують перемовини з цього питання із закордонними установами й організаціями у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові. У Центрі висловили сподівання, що кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

В УЦОЯО зазначили, що вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для них населений пункт під час основного періоду реєстрації, який розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно.

Як нагадали в Центрі, за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ.

Змінити реєстраційні дані й обрати зручнішу локацію для складання НМТ можна буде до 15 квітня.

Інформація про нові локації буде повідомлятися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

НМТ за кордоном проводитиметься так само, як і в Україні, у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром.

Нагадаємо, основна сесія НМТ цьогоріч триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова з 11 до 19 липня.

Результати тестування учасники отримають до 2 та 26 липня залежно від того, на якій сесії вони складали іспит основній чи додатковій.

Основна реєстрація учасників розпочнеться 14 березня і триватиме до 11 квітня.

Нагадаємо, торік скласти національний мультипредметний тест поза межами України можна було у 31 країні.

Фото: складання тесту / «Слово і Діло»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду