Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023

Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023

11:05,
24 Березня 2023
2124

Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023

11:05,
24 Березня 2023
2124
Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023
Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023
Реєстрація на національний мультипредметний тест стартує 3 квітня.

Реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті для вступників відкриється 3 квітня, вона триватиме до 3 травня. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Для проходження реєстрації необхідно буде спершу створити персональний онлайн-кабінет вступника за допомогою спеціалнього сервісу на сайті УЦОЯО, який почне діяти 3 квітня.

У персональному онлайн-кабінеті вступникам необхідно буде:

  • унести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;
  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;
  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року.

Для реєстрації на НМТ-2023 потрібні копії таких документів:

  • паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідки з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році для цьогорічних випускників, або свідоцтва про повну загальну середню освіту — для випускників попередніх років;
  • документа, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картки платника податків або паспорта громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

Також можуть знадобитися копії:

  • свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  • медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900 (для осіб з особливими освітніми потребами);
  • нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • документа, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП;
  • документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ.

В УЦОЯО уточнили, що кожна копія документа, яку потенційний учасник НМТ буде завантажувати у персональний кабінет, повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб. Зображення повинно бути чітким та повнорозмірним, без обрізань сторін документа, а текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.

Під час реєстрації вступники матимуть змогу обрати предмет додаткового блоку.

«Навчальні предмети, які увійшли до основного блоку НМТ — українська мова та математика – будуть автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож вступникові потрібно буде вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ», — пояснили в УЦОЯО.

Також в особистому кабінеті можна буде обрати населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме учень в дні проведення НМТ.

Після надсилання інформації на обробку, у разі помилки, до 7 травня в персональному кабінеті можна буде внести зміни щодо:

  • назви навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування;
  • населеного пункту в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ;
  • потреби в проходженні НМТ під час додаткових сесій.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є Сертифікат. Цей документ вступник зможе сформувати у своєму персональному кабінеті, коли регіональний центр підтвердить реєстрацію вступника для участі в НМТ. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Додамо, для вступників вже доступні демонстраційні версії з англійської мови, фізики, української мови, математики та історії України.

Фото: testportal.gov.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду