В Україні запустили портал про навчання під час війни

В Україні запустили портал про навчання під час війни

17:02,
25 Травня 2022
3158

В Україні запустили портал про навчання під час війни

17:02,
25 Травня 2022
3158
В Україні запустили портал про навчання під час війни
В Україні запустили портал про навчання під час війни
Автори:
Платформа, зокрема, буде корисною вчителям.

Проєкт «Освіторія», Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерство освіти і науки України запустили єдину платформу про навчання під час війни — Osvitanow.org.

На порталі зібрали інформацію про навчання в Україні та закордоном: від переліку шкіл в Україні та закордоном та порядку влаштування туди дітей, до алгоритмів отримання документів про навчання, вступу до вищих навчальних закладів у 2022 році та можливостей соціальної та психологічної підтримки українців.

«Близько 3,7 мільйона дітей в Україні та закордоном користуються можливостями онлайн та дистанційної освіти, — розповів голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Разом із Міністерством освіти та науки та з нашими партнерами ми робимо все, що від нас залежить, щоб допомогти українським дітям, зокрема підтримуючи онлайн навчання з дитячого садка і до 11-го класу. Завдяки запуску цієї платформи ми можемо допомогти забезпечити безперервність у навчанні дітей, щоб вони могли закінчити навчальний рік».

Платформа, за словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, буде корисною й вчителям: «Окрім освітнього компонента, вчителі зможуть знайти перелік професійних можливостей і вакансії, а також поставити запитання юристу». Також там зібрані матеріали про трудові відносини під час воєнного стану; інструкції, як працювати тим, хто опинився на тимчасово окупованих територіях; безкоштовні інструменти для організації навчання під час війни, зокрема дистанційного.

Нагадаємо, 17 квітня 2022 року Міністерство освіти і науки України повідомило, що запустило чат-бот EducationUaBot, за допомогою якого можна знайти школу, коледж та садок за кордоном, дізнатися про повернення до навчання, відновити документи про освіту тощо.

Фото: Aaron Burden / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду