Український айтівець створив застосунок, щоб знати, коли вдома є світло та інтернет

Український айтівець створив застосунок, щоб знати, коли вдома є світло та інтернет

17:31,
6 Листопада 2022
6575

Український айтівець створив застосунок, щоб знати, коли вдома є світло та інтернет

17:31,
6 Листопада 2022
6575
Український айтівець створив застосунок, щоб знати, коли вдома є світло та інтернет
Український айтівець створив застосунок, щоб знати, коли вдома є світло та інтернет
Скористатися цим віджетом зможе кожен. Для цього треба вбудувати контент-модуль у вебсторінку або в браузер.

Фахівець сфери ІТ Вадим Клименко створив віджет, який допоможе дистанційно дізнатися, чи є у вас вдома електроенергія. Про свій досвід він розповів на форумі DOU

«Через те, що графік не сходиться з реальним вимкненням світла, не завжди зрозуміло, чи пора повертатись додому, — каже Клименко. — Віджет фактично перевіряє, чи доступний ваш роутер в інтернеті. Можуть бути випадки, що електроенергія є, хоча самого інтернету немає — в такому випадку, віджет все ще буде червоним. В мене в таких випадках інтернет зʼявлявся протягом 5-ти хвилин, але можуть бути такі проблеми також».

Щоб користуватися застосунком, треба, щоб вдома був постійний статичний IP, оскільки з динамічним складно працювати. Також iOS сама вирішує, коли їй оновити віджет, і робить це за документацією в інтервалі 15-60 хвилин, але фактично цей період складає 15-20 хвилин. Якщо тапнути по віджету, він оновиться з актуальними даними.

Віджет розраховано на одну і ту ж адресу. При цьому, якщо IP зміниться, потрібно буде у провайдера замовляти додатково послугу статичного IP.

Щоб скористатися цим лайфхаком, слід встановити безкоштовний застосунок «Scriptable», завантажити файл, поділитись ним у «Scriptable» і замінити IP в першому рядку на потрібний. Сам контент-модуль вбудовується у вебсторінку або у браузер за цією інструкцією.

Нагадаємо, 10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в Києві та регіонах.

22 жовтня росіяни завдали нового масового удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

31 жовтня Росія знов вдарила по критичній інфраструктурі України. Під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка рідко зазнає ракетних атак ворога.

2 листопада компанія «Укренерго» продовжила графіки погодинних відключень електроенергії у центральному та північному регіонах України.

Фото: скріншот із віджета Вадима Клименка

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ivan
12:00 / 10.11.2022
Щоб безкоштовно дізнатися чи є світло вдома використовуйте телеграм бот @eping_bot з сайту eping.com.ua . Можна відслідковувати багато роутерів. Надсилає сповіщення коли зникає або з'являєтся світло.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду