У Києві відновили електропостачання для споживачів та водоканалу, але будуть аварійні відключення

У Києві відновили електропостачання для споживачів та водоканалу, але будуть аварійні відключення

19:19,
31 Жовтня 2022
1726

У Києві відновили електропостачання для споживачів та водоканалу, але будуть аварійні відключення

19:19,
31 Жовтня 2022
1726
У Києві відновили електропостачання для споживачів та водоканалу, але будуть аварійні відключення
У Києві відновили електропостачання для споживачів та водоканалу, але будуть аварійні відключення
Оператор просить максимально знизити споживання електроенергії в пікові години з 17.00 до 23.00.

ДТЕК «Київські електромережі» повідомила, що у Києві повністю відновили електропостачання для всіх споживачів, які лишилися без світла через удари росіян, а також об'єктів водоканалу. Однак оператор не виключає аварійні відключення струму.

«Станом на 18:00, наші спеціалісти перевели на тимчасову схему живлення всіх знеструмлених споживачів в Києві. Ці клієнти знову зі світлом. В той же час, за вказівкою системного оператора НЕК "Укренерго", в Києві наразі застосовані екстренні обмеження електропостачання. Тому частина споживачів зараз тимчасово без електропостачання, відповідно до потреб енергосистеми», – повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

Для цих споживачів електропостачання буде відновлено після стабілізації ситуації в енергосистемі, відповідно до вказівки диспетчера «Укренерго».

У зв’язку зі збільшенням навантаження на електромережі оператор просить відповідально ставитися до споживання електроенергії: вмикати енергоємні прилади по черзі і максимально знизити споживання електроенергії в пікові години з 17:00 до 23:00.

31 жовтня Росія вдарила по критичній інфраструктурі України, під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

В Україні запроваджені екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли критичної інфраструктури, які здійснюють росіяни.

Командування повітряних сил повідомило, що росіяни запустили понад 50 ракет, сили ППО збили 44 російські крилаті ракети.

10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах і дали зрозуміти, що таке траплятиметься і в майбутньому.

22 жовтня росіяни завдали нового масового  удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Для редакцій медіа відсутність струму – серйозний виклик, адже аудиторія чекає від них безперервної публікації новин, роботи в ефірі тощо.

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, а також у Держспецзв’язку висловили переконання, що відключення електрики не завадить роботі телеканалів і радіостанцій. У мовників, зокрема тих, які виробляють контент для спільного телемарафону «Єдині новини», є автономні джерела живлення.

«Детектор медіа» запитав у редакцій кількох медіа, як перебої з електроенергією впливають на їхню роботу і як вони адаптуються до цієї ситуації. Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

Фото: «Укренерго»/Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду