«Київські електромережі» опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

«Київські електромережі» опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

16:47,
1 Листопада 2022
3512

«Київські електромережі» опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

16:47,
1 Листопада 2022
3512
«Київські електромережі» опублікували оновлені графіки відключень електроенергії
«Київські електромережі» опублікували оновлені графіки відключень електроенергії
ДТЕК «Київські електромережі»: У графіках вказані три імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія.

ДТЕК «Київські електромережі» оновив графіки стабілізаційних відключень електроенергії, які враховують досвід попередніх трьох тижнів відключень та зворотній зв’язок від клієнтів.

Актуальний графік можна знайти на сайті ДТЕК «Київські електромережі». Інструкція користування розміщена безпосередньо на графіку.

«Це графіки імовірних відключень, що дозволять підготуватись до відключення світла, якщо у НЕК "Укренерго" буде необхідність збалансувати енергосистему. У графіках вказані всього 3 імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. Енергетики роблять усе можливе, щоб відключення кожної адреси тривало не довше 4 годин», – повідомляють «Київські електромережі».

В енергокомпанії пояснюють, що опубліковані три черги не означають, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі не застосовуватимуть. Якщо необхідно буде зменшити навантаження на енергосистему, відключення доведеться застосовувати протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення ж за всіма трьома проміжками часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК «Укренерго», щоб збалансувати енергосистему.  

Також для більш рівномірного відключення серед клієнтів у графіку розширений перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток – об’єкти критичної інфраструктури міста і будинки, які живляться від тих же електроліній. Якщо ви не знайшли своєї адреси в графіку відключення – повідомте через форму зворотнього зв’язку ДТЕК.

Якщо світло не з’явилось після 4 годин із моменту відключення – це може означати необхідність подовжити терміни для усунення аварійної ситуації, які почастішали через застосування стабілізаційних відключень.

Про такі випадки просять повідомляти через чат-бот ДТЕК «Київські електромережі» у Telegram, або Viber та в особистих повідомленнях у Facebook.   

31 жовтня Росія вдарила по критичній інфраструктурі України, під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

В Україні запроваджені екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли критичної інфраструктури, які здійснюють росіяни.

Командування повітряних сил повідомило, що росіяни запустили понад 50 ракет, сили ППО збили 44 російські крилаті ракети.

У Києві вже повністю відновили електропостачання для всіх споживачів, які лишилися без світла через удари росіян, а також об'єктів водоканалу. Однак оператор не виключає аварійні відключення струму.

10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах і дали зрозуміти, що таке траплятиметься і в майбутньому.

22 жовтня росіяни завдали нового масового  удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Ілюстративне фото: НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo/Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
«MediaSapiens» НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду