IREX запрошує учителів на проєкт розвитку медіаграмотності

IREX запрошує учителів на проєкт розвитку медіаграмотності

17:17,
13 Березня 2023
1804

IREX запрошує учителів на проєкт розвитку медіаграмотності

17:17,
13 Березня 2023
1804
IREX запрошує учителів на проєкт розвитку медіаграмотності
IREX запрошує учителів на проєкт розвитку медіаграмотності
Подавати заявки можуть учителі з української мови, літератури, історії та мистецтва, які працюють зі старшокласниками.

Вчителів, які прагнуть розвивати в учнів стійкість до дезінформації, маніпуляцій та пропаганди, запрошують долучитися до проєкту IREX в Україні «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті». Конкурсний відбір триває до 1 квітня.

До проєкту запрошують вчителів, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі, та прагнуть застосовувати цифрові методи викладання, проводити інноваційні вправи та навчати учнів основ інфомедійної грамонтності.

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» — це комплексна програма,  спрямована на розвиток та зміцнення навичок критичного мислення та інформаційної гігієни для посилення стійкості до дезінформації, маніпуляцій та пропаганди.

IREX приймає заявки як від груп учителів від одного закладу освіти, так і вчителів, які хочуть долучитися до проєкту одноосібно.

Кількість заявок від одного регіону необмежена. У проєкті можуть узяти участь тимчасово переміщені учителі, заклади освіти, які розташовані в інших країнах та підпорядковані міністерству освіти і науки України. Для участі у конкурсі необіхдно заповнити реєстраційну форму.

До кінця травня 2023 року відібрані учасники пройдуть курс та тренінг із медіаграмотності, а також спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн.

Після проходження тренінгів учасники отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації для роботи з учнями.

Зазначимо, проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який реалізується спільно з «Академією Української Преси» та за підтримки міністерство освіти і науки України, спрямований на зміцнення навичок критичного сприйняття інформації серед освітян та учнівства для боротьби з дезінформацією та пропагандою та формування попиту на якісну інформацію, що особливо актуально у зв’язку із повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України.

Торік, у першій фазі проєкту було залучено 3 612 вчителів із 1 558 шкіл. Свої знання з інфомедійної грамотності вони поширили для понад 80 тисяч учнів. Нова фаза спрямована на зміцнення та розширення мережі освітян, які поширюють ці знання.

Нагадаємо, наприкінці минулого року на платформі Prometheus став доступним курс «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?», який створили українські фактчекери, фахівці з медіаграмотності, представники медіаспільноти, освітяни. Розробляв його «Фільтр» — національний проєкт із медіаграмотності.

Фото: l2d.in.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду