Національний тест з медіаграмотності можна пройти ще раз

Національний тест з медіаграмотності можна пройти ще раз

07:00,
8 Листопада 2022
4651

Національний тест з медіаграмотності можна пройти ще раз

07:00,
8 Листопада 2022
4651
Національний тест з медіаграмотності можна пройти ще раз
Національний тест з медіаграмотності можна пройти ще раз
Платформу відкрили для всіх, хто не встиг або не зміг відповісти на питання тесту під час акції.

Національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» відкрив доступ до національного тесту з медіаграмотності для всіх, хто хоче перевіритисвою стійкість до пропаганди та дезінформації. Про це команда «Фільтру» повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Не встигли пройти національний тест з медіаграмотності? Бажаєте дізнатись, чи ви гуру або може, вам потрібно підтягнути знання? Це легко перевірити — на ваші численні прохання ми відкрили платформу для його проходження знову», - написали вони.

Тест буде відкрити до 18 листопада за посиланням. Він містить кілька блоків: базове розуміння медіаграмотності, орієнтування у світі соцмереж, здатність оцінити достовірність та вплив новини, навички фактчекінгу, здатність убезпечити особисті дані. Максимальна кількість балів – 34.

Результати проходження тесту цього разу вже не будуть враховуватися, отже сертифікати та подарунки за проходження тесту не передбачено.

Нагадаємо, що 27 жовтня відбувся перший Національний тест з медіаграмотності, під час якого протягом 30 хвилин всі охочі мали змогу перевірити свій рівень в обраному часовому слоті. 

Було заплановано три слоти, але через великий попит організатори відкрили додаткову сесію

Як повідомляв «MediaSapiens», в тесті взяли участь брали участь 32 586 людей, але лише 17 555 українців пройшли тест повністю. Серед фіналістів 5% мають найнижчий рівень «Новачок», 44% - рівень «Початківець», 42% - «Майже гуру» і 9% - найвищий рівень «Гуру медіаграмотності». Таким чином результати складають 49% тих, хто має невисокий рівень на 51% медіаграмотних. За умовами акції, кожен учасник гарантовано отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найкоротший час, отримають подарунки. Це планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі тощо.

Фото: Фільтр. Національний проєкт з медіаграмотності

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
21:04 / 08.11.2022
Сертифікат обіцяли до 5 числа, до цього часу не прийшов.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду