Мінцифри анонсувало запуск безкоштовних курсів з криптограмотності

Мінцифри анонсувало запуск безкоштовних курсів з криптограмотності

16:28,
25 Січня 2023
1554

Мінцифри анонсувало запуск безкоштовних курсів з криптограмотності

16:28,
25 Січня 2023
1554
Мінцифри анонсувало запуск безкоштовних курсів з криптограмотності
Мінцифри анонсувало запуск безкоштовних курсів з криптограмотності
Навчити українців грамотно використовувати криптоактиви — одна з цілей глобальної стратегії Мінцифри.

Міністерство цифрової трансформації України готується запустити курси з криптограмотності. Доступ до навчання для всіх охочих в Україні буде безкоштовним. Про це повідомляє Суспільне із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Мінцифра запускає безкоштовне навчання з криптограмотності. Навчання проходитиме у форматі тренажера, що передбачає практичну роботу над конкретними кейсами на платформах партнерів. Ці завдання розроблені провідними експертами криптоіндустрії», — йдеться у повідомленні.

Курси відбуватимуться у двох форматах: для самостійного навчання на платформі «Дія.Цифрова освіта» та як факультатив у закладах вищої освіти. 

Міністерство пропонує наступні теми освітньої програми:

  • історія грошей, розвитку технології блокчейн і виникнення біткоїна;
  • майнінг та алгоритми консенсусів;
  • Ethereum та смарт-контракти;
  • відмінності холодних та гарячих криптогаманців;
  • NFT, DAO та DeFi;
  • особливості централізованих та децентралізованих криптобірж;
  • можливості та ризики торгівлі на ринку цифрових активів;
  • основи кібергігієни;
  • децентралізовані протоколи, зокрема IPFS та Filecoin.

Мінцифри реалізовуватиме цю навчальну програму у співпраці з найбільшою європейською криптобіржею WhiteBIT, яка має українське коріння, а також фундацією Filecoin Foundation for the Decentralized Web.

Окрім того, серед партнерів проєкту — метавсесвіт Atlantis.World, застосунок Zapper.fi та блокчейн-проєкт Aragon, що створює технологічну інфраструктуру для управління децентралізованими організаціями (DAO).

За словами Мінцифри, ці курси є ще одним кроком на шляху реалізації його глобальної стратегії, яка полягає у тому, щоб навчити українців грамотно використовувати криптоактиви.

Зареєструватись для участі в курсах можна за посиланням.

Раніше «Media Sapiens» повідомляв про те, що Міністерство цифрової трансформації пропонує взяти участь у бета-тестуванні нової послуги єОселя в застосунку «Дія». Програма надає змогу придбати житло за програмою пільгового державного кредитування під 3% річних. Також ми розповідали про нову послугу від Мінцифри, яка дає змогу українцям змінити ім’я без паспорта. Крім цього, нагадуємо, що на порталі «Дія» можна подати заявку про пошкоджене внаслідок російської воєнної агресії майно.

Фото: Bitcoin Cryptoimperator / Flickr  

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду