На Київщині та Харківщині ввели аварійні відключення електроенергії: графік

На Київщині та Харківщині ввели аварійні відключення електроенергії: графік

14:18,
11 Жовтня 2022
3411

На Київщині та Харківщині ввели аварійні відключення електроенергії: графік

14:18,
11 Жовтня 2022
3411
На Київщині та Харківщині ввели аварійні відключення електроенергії: графік
На Київщині та Харківщині ввели аварійні відключення електроенергії: графік
В декількох областях України вводять погодинні відключення електроенергії через дефіцит потужності внаслідок ракетних ударів Росії по критичній інфраструктурі.

З 11 жовтня в Києві, Харкові та областях запроваджено графіки аварійного відключення електропостачання. Відключення стосується як промислових, так і побутових клієнтів.

В Києві та області всі споживачі за місцем проживання поділені на два блоки, де в першому блоці світло планують вимикати з 6:00 по 10:00, з 14:00 по 18:00 або з 22:00 по 02:00, а в другому - з 10:00 по 14:00, з 18:00 по 22:00 або з 02:00 по 06:00.

Як повідомили в ДТЕК, більш детальний графік з переліком конкретних адрес буде публікуватися щоденно. «Графік буде застосований тільки у разі, якщо у державної енергокомпанії НЕК Укренерго виникне потреба збалансувати енергосистему», – додали в компанії.

В Харкові та області, за даними KHARKIV Today, відключення будуть тривати з 9:15 до 11:15. За словами начальника управління інформаційної політики та роботи зі споживачами АТ «Харківобленерго» Володимира Скічка, споживачів будуть вимикати вибірково в залежності від ситуації. Графіки відключень з переліком адрес будуть публікувати додатково.

Аварійні відключення називають «віяловими відключеннями», але це різні ситуації. «Віялові відключення» – це відключення споживачів через спрацювання захисту на мережах обленерго. Це некерований процес, який виникає, коли обладнання виходить з ладу. Натомість аварійні відключення відбуваються планово за графіком через дефіцит обсягів електроенергії.

Аварійні відключення запроваджують у разі браку джерел для повного покриття споживання в енергосистемі, коли не вистачає ресурсу внутрішньої генерації, імпорту та аварійної допомоги з енергосистем сусідніх держав. Диспетчер складає графік поетапного відключення окремих споживачів електроенергії на кілька годин. Це необхідно, щоб уникнути повного відключення від енергопостачання великого регіону або запобігти автоматичному та неконтрольованому знеструмленню регіону (так званий блекаут).

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що через знеструмлення внаслідок масованого обстрілу в багатьох областях Україні спостерігався збій в роботі інтернету.

Фото:  Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду