Мінцифри створює нові реєстри нерухомості

Мінцифри створює нові реєстри нерухомості

18:07,
23 Серпня 2022
1707

Мінцифри створює нові реєстри нерухомості

18:07,
23 Серпня 2022
1707
Мінцифри створює нові реєстри нерухомості
Мінцифри створює нові реєстри нерухомості
Чинні реєстри мають суттєві недоліки.

Міністерство цифрової трансформації України разом з Міністерством регіонального розвитку планує створити нові реєстри нерухомості через те, що українці під час отримання послуг у сфері нерухомості мають складнощі з адресою. Про це повідомляє Мінцифри.

«Зараз є випадки, коли із документів неможливо зрозуміти, до якої адреси належить житлова будівля. У селах, садових товариствах чи промислових зонах взагалі бувають ситуації, коли у будівлі адреса відсутня», — розповіли у міністерстві.

Нові реєстри мають усунути недоліки та допомогти українцям отримувати держпослуги у сфері нерухомості швидше, без збору документів та довгих перевірок.

За планами Мінцифри, працівники муніципалітетів зможуть наповнити нові реєстри даними через сервіси Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Також можна буде швидко перевірити офіційні списки адрес, підтвердити правильні записи в них і зазначити координати будівель з адресами.

Нагадаємо, що громадські організації виступили проти намірів Мінцифри скасувати доступ до відкритих даних. Міністерство цифрової трансформації запропонувало зміни до нормативних актів, які дозволять під час війни відмовитися від принципів відкритості даних.

Фото: Мінцифра

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду