В Україні створили додаток «Розмінування України»

В Україні створили додаток «Розмінування України»

17:03,
23 Травня 2022
3073

В Україні створили додаток «Розмінування України»

17:03,
23 Травня 2022
3073
В Україні створили додаток «Розмінування України»
В Україні створили додаток «Розмінування України»
Автори:
Окрім цього, повідомити про вибухонебезпечні та підозрілі предмети можна на сайті «Розмінування України».

Державна служба з надзвичайних ситуацій разом із державною ІТ-компанією «Інфотех» запустили бета-версію додатку «Розмінування України», за допомогою якого можна повідомляти рятувальників про знайдені вибухонебезпечні та підозрілі предмети. Про це пише Ain.ua.

У додатку можна повідомити про знайдені на території України нездетоновані снаряди, міни, вибухонебезпечні та підозрілі предмети, залишити про них мітки на карті, додати фото та опис. Цю інформацію опрацьовуватимуть ДСНС.

Завантажити додаток можна в App Store та Google Play.

Окрім цього, повідомити про вибухонебезпечні та підозрілі предмети можна на сайті «Розмінування України». Для цього необхідно увійти до системи, обравши зручний спосіб авторизації на ID.GOV.UA — електронний підпис, Bank ID або «Дія.Підпис».

Нагадаємо, 1 березня 2022 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій запустила інформаційній чатбот у WhatsApp з важливими оновленнями, достовірною інформацією та інструкціями про процедури реагування на надзвичайні ситуації. Також ДСНС запустила інтерактивну мапу з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів і небезпечних ділянок.

Крім того, Служба безпеки України 15 квітня повідомила, що чат-бот «Stop Russian War» було оновлено, зокрема, додали нові функції, за допомогою яких можна повідомляти про виявлені вибухові пристрої та техніку, яку покинули російські окупанти. Цей бот СБУ запустила 26 лютого. У ньому можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. 10 березня СБУ розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України. Відтепер до чат-бота у Telegram додали «гарячі» телефонні лінії, електронну пошту та інші месенджери.

Фото: скриншоти 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Козак
16:20 / 07.01.2023
А в мене смартфон без сім-карти, бо не розлочений. Але WiFi на ньому працює добре. І цей додаток говорить, що в мене нема інтернет, не дає скачати карту. Не дає скористатись офлайновими картами, хоча на телефоні стоїть OsmAnd зі скаченими картами. Мобільний інтернет йому треба. Тобто це сире подєліє
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду