ГО «Докудейз» запустила телеграм-бот «Архів війни»

ГО «Докудейз» запустила телеграм-бот «Архів війни»

17:29,
13 Травня 2022
3212

ГО «Докудейз» запустила телеграм-бот «Архів війни»

17:29,
13 Травня 2022
3212
ГО «Докудейз» запустила телеграм-бот «Архів війни»
ГО «Докудейз» запустила телеграм-бот «Архів війни»
Ця ініціатива є «інструментом протидії війні» в інформаційному, мистецькому та правовому полі.

Свідчення про війну тепер можна надсилати на телеграм-бот «Архів війни», який громадська організація «Докудейз» запустила для ефективнішого збору відео- та аудіоматеріалів.

Ініціатива стартувала у березні і спершу мала назву «Енциклопедія війни». Матеріали у майбутньому передадуть тим, хто працюватиме над створенням документальних фільмів і проєктів. 

«З того часу ми отримали відеосвідчення тривалістю понад 19 годин, а також знайшли партнерів серед правозахисних організацій, що займаються збором відео та готують позови проти воєнних злочинців з РФ. Ініціатива ГО "Докудейз" розширила масштаб, змінила назву на "Архів війни" і продовжує збір свідчень», – йдеться у пресрелізі громадської організації.

Надсилати можна матеріали, які документують:

  • ваше життя та побут під час війни;
  • опір цивільного населення агресору;
  • евакуацію, перебування в бомбосховищах;
  • руйнування майна, насилля та інші злочини, які здійснює російська армія на території України;
  • будь-які інші матеріали, відзняті під час війни, які видаються вам важливими.

Ці матеріали є цінними не лише для документалістів. «Архів війни» є «інструментом протидії війні» в інформаційному, мистецькому та правовому полі. З архівом отримають можливість працювати юристи, правозахисники, дослідники та митці.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора України та громадська ініціатива IT Defends запустили національний портал WarCrimes.gov.ua для документування військових злочинів та злочинів проти людяності, які коїть Росія в Україні.

Ілюстрація: ГО «Докудейз»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду