ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp

ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp

20:00,
1 Березня 2022
3256

ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp

20:00,
1 Березня 2022
3256
ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp
ДСНС запустила інформаційній чатбот у WhatsApp
Автори:
WhatsApp також обмежує пересилання та позначає повідомлення, які пересилають від третьої сторони.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій 1 березня запустила інформаційній чатбот у WhatsApp з важливими оновленнями, достовірною інформацією та інструкціями про процедури реагування на надзвичайні ситуації.

Щоб скористатися ботом необхідно зберегти номер +380676785917 у контактах телефону, а потім надіслати текст зі словом "почати” (begin) у повідомленні WhatsApp.

«Далі користувач може вибрати необхідну тему з набору параметрів меню, щоб отримати доступ до відповідних інструкцій від ДСНС України, таких як ключові оновлення від організації, останні новини, інструкції з безпеки, рекомендації щодо укриття та посилання на офіційні джерела інформації», — йдеться в повідомленні.

У ДСНС України пояснили, що новий канал комунікації створили, тому що зараз сайти державних інституцій постійно атакуються.

«Ми знаємо, що люди покладаються на приватні програми, як-от WhatsApp, щоб безпечно спілкуватися, підключатися до авторитетної інформації та отримувати підтримку, коли їм це найбільше потрібно. Чатбот ДСНС надасть людям в Україні надійний доступ до достовірної та важливої інформації про ситуацію, останні новини та інструкції, як убезпечити себе», — сказав керівник WhatsApp Вілл Кеткарт.

Крім того, WhatsApp бореться з дезінформацією, обмежуючи пересилання та позначаючи повідомлення, які пересилають від третьої сторони.

Раніше кіберполіція запустила чат-бот у телеграмі «Народний месник» (@ukraine_avanger_bot), за допомогою якого можна повідомляти про мітки, які окупанти лишають на дорогах. Служба безпеки України також створила чат-бота в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. Міністерство цифрової трансформації та Corezoid запустили в Telegram та Viber для переселенців, військових та територіальної оборони чатбот «Турботник», за допомогою якого можна знайти тимчасову домівку або необхідні речі в Центрах надання адміністративних послуг.

Інститут когнітивного моделювання разом з Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot). Пізніше Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента України запустили цілодобову платформу психологічної допомоги — «Розкажи мені». В Україні з’явилася мапа за допомогою якої можна відстежити, яка аптека і в якому місті наразі працює.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду