В Україні запустять єдину базу вакансій

В Україні запустять єдину базу вакансій

16:55,
26 Травня 2022
2174

В Україні запустять єдину базу вакансій

16:55,
26 Травня 2022
2174
В Україні запустять єдину базу вакансій
В Україні запустять єдину базу вакансій
Автори:
Мінекономіки та Державна служба зайнятості підписали договір про співпрацю з Work.ua, Robota.ua, GRC.ua, Novarobota.ua, Pidbir.com.

Міністерство економіки України 26 травня повідомило, що в Україні запустять єдину базу вакансій, яка буде оновлюватись в режимі реального часу.

Мінекономіки та Державна служба зайнятості підписали договір про співпрацю з п’ятьма сайтами з працевлаштування — work.ua, robota.ua, grc.ua, novarobota.ua, pidbir.com. У відомстві кажуть, що результатом цього співробітництва стане запуск єдиної бази з вакансіями.

Наповнюватимуть базу представники Державної служби зайнятості та агенції з пошуку роботи. Сайти з пошуку роботи, зі свого боку, отримають доступ до даних Державної служби зайнятості та зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх ресурсах.

«Зараз особливо важливо забезпечити максимальне працевлаштування українців. Саме тому ми створюємо платформу, яка консолідує інформацію про роботодавців та шукачів роботи. Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям — роботу», — сказав заступник міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Раніше Міністерство економіки України запустило чат-бот TrudEconomBot, за допомогою якого користувачі можуть знайти інформацію про організацію трудових відносин під час війни. Сервіс дає відповіді на поширені запитання щодо відпусток, оплати праці, ведення документації тощо.

Фото: Marten Bjork / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
19:06 / 26.05.2022
Це хибний шлях. 53% втратили роботу, а буде більше. Держава турбується тільки про чиновників, інші покинуті на виживання, як у дикі часи середньовіччя. Ще і виїхати не можуть. Таке враження, що евакуацію з гарячих точок проводять тільки заради чиновників. Просто не знають як проводити відбір тільки клептократів, а порядних відганяти – тому беруть усіх. У разі простою не з вини працівника, підприємство зобов’язано платити 2/3 заробітку. В нас більша частина України простоює не з вини населення, тому відповідальність повинна взяти держава і платити безумовний дохід всім, а не тільки першосортним чиновникам-клептократам. І досить ділити на тих, хто офіційно працював та ні. Всі в Україні купують товари в (монопольно завищену) ціну яких закладені, щонайменше 45% податків. І порядні платять зі справжні зароблених коштів, а корупція з бюджетної платні.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду