ДСНС тестує нову систему оповіщення

ДСНС тестує нову систему оповіщення

10:59,
21 Квітня 2022
3332

ДСНС тестує нову систему оповіщення

10:59,
21 Квітня 2022
3332
ДСНС тестує нову систему оповіщення
ДСНС тестує нову систему оповіщення
Автори:
Протягом періоду тестувань на екрані телефону абонентів Київстар, Vodafone, lifecell можуть з’являтися повідомлення над усіма програмами або заблокованим екраном.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що тестує систему екстреного оповіщення населення за допомогою технології Cell broadcast.

«ДСНС спільно з мобільними операторами Київстар, Vodafone, lifecell продовжує розгортання системи оповіщення із використанням технології Cell broadcast, — розповіли у ДСНС. — Таке оповіщення буде використовуватись для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях».

Рятувальники попередили, що протягом періоду тестувань на екрані телефону абонентів Київстар, Vodafone, lifecell можуть з’являтися повідомлення над усіма програмами або заблокованим екраном, яке супроводжуватиметься гучним сигналом. У ДСНС додали, що про запуск системи оповіщення повідомлять додатково.

Нагадаємо, 7 квітня Держана служба з надзвичайних ситуацій України повідомила, що спільно з мобільними операторами запускає нову систему оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

У березні в Україні запустили додаток «Повітряна тривога», за допомогою якого можна дізнатися про небезпеку у конкретному регіоні. 16 березня застосунок оновили — додали можливість регулювати гучність сповіщень, а мобільні оператори не зніматимуть мегабайти за використання додатку. 7 березня мобільні оператори «Київстар», «Vodafone Україна» та lifecell запустили національний роумінг в Україні. При зникненні зв’язку одного оператора абонент зможе вручну підключати зв'язок іншого оператора.

Мобільний дизайнер Reface Марко Іваник та Engeneering Lead компанії SimplePractice Дмитро Красноухов розробили проєкт Sirens.Today, який збирає дані про сирени повітряної тривоги в різних регіонах України.

Фото: ДСНС

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду