Росія визнала компанію Meta  «терористичною організацією»

Росія визнала компанію Meta «терористичною організацією»

15:48,
11 Жовтня 2022
2174

Росія визнала компанію Meta «терористичною організацією»

15:48,
11 Жовтня 2022
2174
Росія визнала компанію Meta  «терористичною організацією»
Росія визнала компанію Meta  «терористичною організацією»
Що саме спонукало кремлівську владу прийняте таке рішення, невідомо.

Росфінмоніторинг додав американську компанію Meta до переліку організацій, причетних до «тероризму та екстремізму». Про це повідомляє «Комерсант».

21 березня Тверський суд Москви вже визнав американську компанію Meta «екстремістською організацією». Причиною стала інформація про те, що керівництво Meta дозволило користувачам з України закликати до насильства щодо російських військових. Соцмережі Instagram та Facebook, що належать компанії,  були заборонені та заблоковані на території Росії. Це рішення не поширювалося на месенджер WhatsApp, що також належить Meta, оскільки він не займається публічним розповсюдженням інформації.

Відтепер, вочевидь, WhatsApp буде також заборонений на території Росії. Окрім того, відповідно до російського законодавства, банки зобов'язані заморозити кошти включеної до «терористичного» списку компанії та призупинити обслуговування її рахунків.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Meta заблокувала мережі ботів з Росії та Китаю.

Фото: The New York Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду