ms.detector.media
MediaSapiens
14.03.2022 17:07
Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка
Meta заборонить заклики до смерті Путіна та Лукашенка
Meta: Ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом.

Meta змінює правила модерування контенту і забороняє бажати смерті очільникам держав, зокрема президенту Росії Володимиру Путіну і самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист президента відділу зовнішніх зв’язків Meta Ніка Клегга. 

«Ми звужуємо фокус, щоби прояснити в наших вказівках модераторам, що ми не будемо заохочувати й терпіти заклики до насильства проти росіян загалом. Ми також не дозволяємо заклики до вбивства очільника держави... Це важкі рішення. Ситуація в Україні стрімко змінюється. Ми намагаємось думати про наслідки, і ми постійно переглядаємо наші правила з огляду на те, як розгортаються події», – говориться у листі.

Раніше Reuters повідомляла, що Meta тимчасово дозволить користувачам соцмереж Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських військових через вторгнення в Україну.  

Крім того, Україні, Росії та Польщі було тимчасово дозволено публікувати пости із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.  

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

СБУ збирає факти про воєнні злочини Росії: діють чат-бот, гарячі лінії, месенджери та пошта.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Getty Images

ms.detector.media