Гордон, Дудь та Притула очолили топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні в 2021 році

Гордон, Дудь та Притула очолили топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні в 2021 році

12:52,
17 Листопада 2021
5281

Гордон, Дудь та Притула очолили топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні в 2021 році

12:52,
17 Листопада 2021
5281
Гордон, Дудь та Притула очолили топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні в 2021 році
Гордон, Дудь та Притула очолили топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні в 2021 році
Дослідники також визначили найпопулярніших лідерів думок у регіонах України. До цього рейтингу увійшли переважно мери та місцеві політики.

У межах дослідження USAID-Internews «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа»* склали топ-10 найпопулярніших блогерів в Україні, яких читали або дивилися в соцмережах в 2021 році. Цей рейтинг очолюють засновник видання «Гордон» Дмитро Гордон, російський інтерв’юер Юрій Дудь та шоумен, політик Сергій Притула.

У цей перелік увійшли переважно журналісти (Яніна Соколова, Майкл Щур, Віталій Портников, Юрій Бутусов, Денис Казанський, Павло Казарін тощо), менше — політиків (Олександр Дубінський, Олексій Гончаренко) та активістів (Сергій Стерненко).

Окрім цього, дослідники визначили найпопулярніших лідерів думок у регіонах України. Попри те, що рейтинг називається «Топ-3 регіональних активістів чи блогерів, чий контент читають та дивляться в соцмережах», переважно до нього увійшли мери та місцеві політики:

  • Львів: мер Львова Андрій Садовий (36%), народна депутатка від «Європейської солідарності» Софія Федина (16%) та блогер, ведучий 4 каналу Остап Дроздов (14%).
  • Вінниця: колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман (29%), мер Вінниці Сергій Моргунов (23%) та народна депутатка від «Слуги народу» Ірина Борзова (10%).
  • Миколаїв: мер Миколаєва Олександр Сєнкевич (37%), депутат Миколаївської міської ради Артем Ільюк (15%) та депутатка Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко (5%).
  • Херсон: мер Херсона Ігор Колихаєв (18%), колишній мер Херсона Володимир Сальдо (6%) та політик Віталій Богданов (3%).
  • Одеса: мер Одеси Генадій Труханов (18%), політик, член «Опозиційної платформи — За життя» Микола Скорик (8%) та голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький (7%).
  • Суми: мер Сум Олександр Лисенко (13%), депутат Сумської обласної ради «Європейської солідарності» Олег Медуниця (6%) та керівник експертної групи ГО «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко (5%).
  • Полтава: мер Полтави Олександр Мамай (3%).
  • Харків: бізнесмен Юрій Сапронов (5%), письменник Сергій Жадан (5%) та депутат Харківської міської ради від «Блоку Світличної "Разом!"» Ігор Черняк (3%).
  • Дніпро: мер Дніпра Борис Філатов (18%), головний лікар Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко (2%) та голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко (1%).
  • Донецьк: екоактивіст та депутат Маріупольської міськради Максим Бородін (5%), журналіст Денис Казанський (3%) та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко (2%).

Завантажити всі результати дослідження можна тут.

*Дослідження «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2020 році» було виконано соціологічною компанією InMind на замовлення міжнародної неприбуткової організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Основна мета дослідження — вивчити звички українців, що стосуються споживання медіа, а також їхню довіру до медіа, оцінити рівень медіаграмотності та обізнаність населення щодо впровадження реформ в Україні. У липні-серпні 2020 року представники InMind опитали 4000 респондентів у містах із населенням понад 50 тис. осіб у 12 областях України (Київська, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська і Херсонська). Похибка вибірки не перевищує 2,5%.

Фото: стопкадр, USAID-Internews

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду