У Львові тіктокери інсценували викрадення людини. Їх можуть покарати

У Львові тіктокери інсценували викрадення людини. Їх можуть покарати

17:19,
30 Вересня 2021
2873

У Львові тіктокери інсценували викрадення людини. Їх можуть покарати

17:19,
30 Вересня 2021
2873
У Львові тіктокери інсценували викрадення людини. Їх можуть покарати
У Львові тіктокери інсценували викрадення людини. Їх можуть покарати
Автори:
За словами одного з блогерів, вони хотіли зняти нібито соціальний ролик.

У Львові чотирьом TikTok-блогерам загрожує штраф, виправні роботи або адміністративний арешт через інсценування викрадення людини в центрі міста. Про це повідомляє Zaxid.Net.

Під час зйомок відео для соцмережі TikTok 23 вересня біля Оперного театру Львова двоє чоловіків у балаклавах силою запхали у автомобіль Mercedes дівчину й втекли. Перехожий повідомив про це поліцію і в місті оголосили план перехоплення.

«Надійшло повідомлення, що невідомі особи на проспекті Свободи силоміць заштовхали в автомобіль дівчину і втекли у невідомому напрямку. Звичайно поліцейські ввели спецоперацію, розпочався розшук. Патрульні поліцейські виявили водія і зупинили його», – розповіла речниця поліції Світлана Добровольська.

За її словами, авто знайшли орієнтовно за півгодини після дзвінка — поліцейські встановили чотирьох осіб. Вони пояснили, що є блогерами і знімали відео для соцмереж. Відео опублікували в акаунті одного з учасників ролика Андрія Гавриліва. Сам TikTok попереджає, що «Дії у цьому відео можуть призвести до серйозних травм».

Один з акторів відео Остап Оскар розповів телеканалу «Україна», що вони з друзями не очікували, що зйомки спровокують виклик поліції. За словами блогера, вони мали на меті зняти нібито соціальний ролик.

«Наші очікування були такі, що ми не доведемо зйомки до кінця – небайдужі люди включаться у процес і, відповідно, ми одразу пояснимо, що відбувається. Відбувалось все не так, як гадалося і ми зрозуміли, що перейшли певну межу», – пояснив він.

На дівчину і трьох хлопців віком до 27 років, склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство. Їм загрожує штраф 119 грн, виправні роботи до 60 годин або адміністративний арешт на 15 діб. Остаточне покарання їм обере суд.

Раніше китайська соцмережа TikTok видалила результати пошуку за хештегом Milk Crate Challenge через поширення небезпечної діяльності. Учасники Milk Crate Challenge мали пройтися «сходами» з ящиків від молока, однак зазвичай падали та отримували травми.

Фото: стопкадри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду