До кінця року Pfizer зможе виготовити лише 50 мільйонів доз вакцини

До кінця року Pfizer зможе виготовити лише 50 мільйонів доз вакцини

13:41,
4 Грудня 2020
1778

До кінця року Pfizer зможе виготовити лише 50 мільйонів доз вакцини

13:41,
4 Грудня 2020
1778
До кінця року Pfizer зможе виготовити лише 50 мільйонів доз вакцини
До кінця року Pfizer зможе виготовити лише 50 мільйонів доз вакцини
Автори:
Деякі партії речовин, які використовуються при виробництві вакцини, не відповідають стандартам якості.

Компанія Pfizer до кінця 2020 року зможе зробити лише 50 мільйонів доз вакцини від COVID-19, а не 100 мільйонів, як планувалося раніше. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерело, причетне до виробництва вакцини.

За словами співрозмовника видання, з'ясувалося, що деякі партії речовин, які використовуються при виробництві вакцини, не відповідають стандартам якості.

«Ми вирішили цю проблему, однак у нас не вистачить часу, щоб виконати план по поставкам», - сказав він.

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі схвалила для масового використання вакцину від коронавірусу, розроблену американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech. Влада країни вже замовили 40 мільйонів доз препарату.

Першими на черзі на вакцинацію будуть мешканці геріатричних центрів та їхній персонал, після них — люди, старше 80 років і медпрацівники.

У листопаді німецька компанія BioNTech і американська Pfizer подали заявку на прискорену реєстрацію своєї вакцини від коронавірусу в Управління за санітарним наглядом США (FDA). У випадку, якщо FDA схвалить заявку у встановлені терміни, то перші поставки BNT162b2 в США почнуться вже у 2020 році. 

Фармакологічна компанія Pfizer відзвітувала про попередні результати третього етапу випробувань вакцини від коронавірусу. Згідно з даними дослідження, в учасників випробувань, які отримали вакцину, COVID-19 траплявся на 90% рідше, ніж у тих, кому давали плацебо.

Це перша вакцина, ефективність якої була доведена під час клінічних випробувань.

Крім того, сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду