Американці розробили вакцину від COVID-19, яка вводиться через ніс

Американці розробили вакцину від COVID-19, яка вводиться через ніс

11:32,
27 Листопада 2020
2381

Американці розробили вакцину від COVID-19, яка вводиться через ніс

11:32,
27 Листопада 2020
2381
Американці розробили вакцину від COVID-19, яка вводиться через ніс
Американці розробили вакцину від COVID-19, яка вводиться через ніс
Автори:
Вакцина вже пройшла доклінічні випробування в Університеті Алабами в Бірмінгемі.

Американська фармкомпанія Altimmune подала заявку на початок в грудні фази I випробувань на людях AdCOVID - вакцини-кандидата проти коронавірусу, яку впорскують в ніс одноразовою дозою. 

У разі отримання дозволу, перші дані про результати випробувань мають з’явитися до квітня 2021 року, повідомляється на сайті Університету Алабами.

Розробники називають «вакциною наступного покоління», і підкреслюють - на швидкість з лідерами вакцинної гонки вони не змагаються. Препарат можна перевозити при кімнатній температурі і зберігати у звичайних холодильниках «протягом багатьох років».

Вакцина вже пройшла доклінічні випробування в Університеті Алабами в Бірмінгемі. Компанія готова перевірити свій препарат навіть на дітях від двох років.

На доклінічних випробуваннях вакцина стимулювала імунну відповідь як на місцевому рівні (в носоглотці), так і у всьому організмі.

Винахідники вакцини вважають, що інтраназальна вакцинація є привабливою стратегією, оскільки слизова носа - перша лінія захисту від проникнення SARS-CoV-2 до поширення його в легені. 

Нагадаємо, компанія AstraZeneca повідомила про результати випробувань своєї вакцини від коронавірусу. Її ефективність під час випробувань склала 70%. 

Раніше повідомлялося, що американська фармкомпанія Moderna заявила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 94,5% на третьому, останньому, етапі випробовувань. 

Сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Серед них - вакцина компанії Johnson & Johnson, а також кілька китайських вакцин. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду