Міжнародні авіакомпанії вимагатимуть від пасажирів вакцинуватися від коронавірусу

Міжнародні авіакомпанії вимагатимуть від пасажирів вакцинуватися від коронавірусу

16:39,
24 Листопада 2020
1504

Міжнародні авіакомпанії вимагатимуть від пасажирів вакцинуватися від коронавірусу

16:39,
24 Листопада 2020
1504
Міжнародні авіакомпанії вимагатимуть від пасажирів вакцинуватися від коронавірусу
Міжнародні авіакомпанії вимагатимуть від пасажирів вакцинуватися від коронавірусу
Автори:
Поки неясно, чи стане вакцинація від коронавірусу міжнародним стандартом для подорожей.

Великі міжнародні авіакомпанії після відкриття кордонів вимагатимуть від мандрівників довідку про щеплення від коронавірусу, коли вакцина стане доступною. Про це представники компанії розповіли журналістам CNN.

Національний авіаперевізник Австралії зажадає від майбутніх міжнародних туристів перед польотом довідку, що вони вакциновані від COVID-19. Генеральний директор авіакомпанії Алан Джойс сказав, що цей крок буде необхідним, коли вакцини від коронавірусу стануть доступними.

Qantas також розглядає можливість змінити правила обслуговування пасажирів, щоб «попросити людей зробити щеплення, перш ніж сідати в літак». Зараз компанія розглядає можливість того, що пасажири отримають «паспорт вакцинації», який міститиме інформацію про вакцину і про те, чи буде вона прийнятною для тієї чи іншої країни.

Представник AirAsia розповів CNN, що коли вакцина стане доступною, авіакомпанія перегляне вимоги до пасажирів міжнародних поїздок.

Найбільший авіаперевізник Нової Зеландії Air New Zealand заявила, що «новини про розробку вакцини» дуже надихають, і зазначила, що уряди повинні визначати, коли і як безпечно знову відкривати кордони. Компанія продовжує тісно співпрацювати з владою з цього питання.

Поки неясно, чи стане вакцинація від коронавірусу міжнародним стандартом для подорожей. Проте Міжнародна асоціація повітряного транспорту заявила, що «цифровий пропуск здоровʼя», який міститиме інформацію про вакцинацію, є ключем до відкриття кордонів. Зараз розробка цього пропуску перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, компанія AstraZeneca повідомила про результати випробувань своєї вакцини від коронавірусу. Її ефективність під час випробувань склала 70%. 

Раніше повідомлялося, що американська фармкомпанія Moderna заявила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 94,5% на третьому, останньому, етапі випробовувань. 

Сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Серед них - вакцина компанії Johnson & Johnson, а також кілька китайських вакцин. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду