Стало відомо, скільки буде коштувати вакцина компанії Moderna

Стало відомо, скільки буде коштувати вакцина компанії Moderna

13:01,
23 Листопада 2020
2429

Стало відомо, скільки буде коштувати вакцина компанії Moderna

13:01,
23 Листопада 2020
2429
Стало відомо, скільки буде коштувати вакцина компанії Moderna
Стало відомо, скільки буде коштувати вакцина компанії Moderna
Автори:
Вже до кінця цього року компанія планує випустити 20 млн доз вакцини.

Вакцина від коронавірусу від американської фармкомпанії Moderna буде коштувати від $25 до $37. Як повідомив виданню Die Welt, голова компанії Стефан Бансель конкретна ціна однієї дози буде залежати від обсягу партії, яку замовить покупець. 

Бансель таку ціну назвав справедливою і зазначив, що компанія не буде гнатися за прибутком.

«Це справедлива ціна, враховуючи вартість лікування тяжких пацієнтів для системи охорони здоровʼя. Ми не зацікавлені в максимальному прибутку», — заявив Бансель.

Вже до кінця цього року компанія планує випустити 20 млн доз вакцини. Moderna вже завершує переговори з Єврокомісією про початок поставок.

Нагадаємо, американська фармкомпанія Moderna заявила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 94,5% на третьому, останньому, етапі випробовувань.

Представники компанії Moderna заявили, що їх вакцина може зберігатися в звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів, зберігаючи всі свої властивості.

Нагадаємо, сьогодні на третій, завершальній, стадії дослідження знаходиться декілька вакцин від коронавірусу. Серед них - вакцини компаній AstraZeneca і Johnson & Johnson, а також кілька китайських вакцин. Також клінічні випробування вакцини почав Ізраїльський інститут біологічних досліджень, підпорядкований Міністерству оборони країни. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини.

При цьому в ВООЗ вважають, що масової вакцинації від коронавірусу слід очікувати не раніше середини 2021 року. Щоб перейти до масової вакцинації від COVID-19, ВООЗ має переконатись, що вакцина достатньо безпечна та ефективна.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду