Розпочалося слухацьке голосування у конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023»

Розпочалося слухацьке голосування у конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023»

17:54,
15 Серпня 2023
7880

Розпочалося слухацьке голосування у конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023»

17:54,
15 Серпня 2023
7880
Розпочалося слухацьке голосування у конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023»
Розпочалося слухацьке голосування у конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023»
Загальною темою цьогорічного конкурсу є біографії українських письменників і письменниць.

У соціальній мережі LitCom виклали 193 подкасти про найцікавіше з життя українських письменників та письменниць, що номінуються в конкурсі літературних подкастів «КрутеЗНО-2023». Сьогодні, 15 серпня, стартує етап слухацького голосування, повідомила комунікаційна менеджерка LitCom Надія Петруньок.

Лідерів конкурсних перегонів «КрутеЗНО» визначатимуть за висновками журі, яке почало працювати 1 серпня, та підсумками голосування у LitCom, що триватиме два місяці.

Щоб взяти участь у слухацькому голосуванні, потрібно завантажити застосунок LitСom на смартфон і зареєструватися. У пошуку застосунку є можливість вибирати канали, серед них є канал «Бібліотека КрутеЗНО». Подкасти, створені для конкурсу, представлені у п’яти номінаціях: «Емігранти: біографії українських письменників», «Фундатори: біографії українських письменників», «Новатори: біографії українських письменників», «Експериментатори: біографії українських письменників», «Розстріляне відродження: біографії українських письменників».

Щоб віддати голос за той чи інший подкаст, потрібно після прослуховування відзначити його «серденьком».

Підсумки конкурсу оголосять 15 жовтня. Автори топових нехрестоматійних письменницьких біографій отримають від організаторів — Київської Малої академії наук, подкастингового сервісу про книжки LitCom та творчої агенції «Баляндраси» — грошові призи. На переможців у кожній з номінацій чекає по 15 тисяч гривень, а призерам передадуть по 5 тисяч гривень.

Амбасадорами «КрутеЗНО-2023» цього року стали Мар’яна Савка, Олена Рибка, Сашко Дерманський, Ірина Міньковська, Галина Ткачук, Тетяна Вакуленко, Світлана Стретович, Мартин Якуб, Олександр Черкас, Тетяна Трофименко та Катерина Теліпська.

Зазначимо, конкурс літературних подкастів «КрутеЗНО» вперше провели у 2022 році. Він був присвячений творам, що входять до шкільної програми з української літератури й тестування ЗНО. У конкурсі взяли участь 72 автори, які створили 127 літературних епізодів у п’яти номінаціях: «Фольклор і давня література», «Мала поетична форма», «Нова українська література», «Новітня українська література», «Сучукрліт». Усі лісткасти, які пройшли конкурсний відбір у 2022 році, доступні для прослуховування у мобільному застосунку LitCom.

Нагадаємо, 1 серпня медіасервіс Megogo розпочав прийом заявок на третю професійну аудіопремію для подкастерів «Слушно» від Megogo Audio.

Фото: КрутеЗНО / інстаграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду