Команда UkraineWorld записала англомовний подкаст із Яриною Чорногуз

Команда UkraineWorld записала англомовний подкаст із Яриною Чорногуз

17:37,
7 Серпня 2023
1210

Команда UkraineWorld записала англомовний подкаст із Яриною Чорногуз

17:37,
7 Серпня 2023
1210
Команда UkraineWorld записала англомовний подкаст із Яриною Чорногуз
Команда UkraineWorld записала англомовний подкаст із Яриною Чорногуз
У подкасті Explaining Ukraine поспілкувалися зокрема про те, як бути військовослужбовицею та поеткою на фронті.

В англомовному подкасті Explaining Ukraine, який випускає команда онлайн-медіа UkraineWorld, поспілкувалися з військовослужбовицею, парамедикинею та поеткою Яриною Чорногуз.

«Тут ми говоримо з нею англійською — про її рішення йти на фронт, про український Схід, про землю і кров, про памʼять про тих, хто вже не з нами, про її поезію. Дуже важливо, щоб такі голоси чули по всьому світові», — зазначив ведучий подкасту, редактор UkraineWorld Володимир Єрмоленко.

Зокрема, Ярина Чорногуз розповіла, як прийняла для себе рішення стати військовослужбовицею.

«Я вивчала гуманітарні науки у Києво-Могилянській академії. Для того, щоб зрозуміти, яким є реальне життя, треба бути на лінії фронту, бачити речі, які є там, як наші солдати і цивільні віддають свої життя за Україну. Для мене це дуже важливо для розуміння життя і своєї ролі у своїй країні. Я прийняла рішення стати військовослужбовицею ще у 2014 році, коли російські військові окупували Крим, захопили Донецьк і Луганськ, але тоді не могла піти в армію, бо народила доньку. У 2019 році я прийняла рішення, що коли війна знову буде в активній фазі, я буду готовою до цього, і почала готуватися до служби», — розповіла вона.

З подкасту слухачі довідаються про те, як досвід сприйняття і переживання війни виливається у поезію, чому важливо розповідати про героїв, які загинули на цій війні, за свіжими спогадами, та що на думку героїні подкасту потрібно від українців та міжнародної спільноти, щоб наблизити нашу перемогу. Подкаст доступний для прослуховування на всіх платформах за посиланням.

До слова, презентація нової збірки поезії Ярини Чорногуз під назвою «[dasein: оборона присутності]» відбудеться у Києві 14 серпня.

Нагадаємо, наприкінці березня вийшов англомовний випуск подкасту Explaining Ukraine зі Святославом Вакарчуком.

Фото: UkraineWorld.org

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду